Vágólapra másolva!
Kispesten naponta változik a helyzet, vagy talán még a piros-fekete vezetők sem tudják, mi lesz a nagy múltú klub sorsa, mindenesetre már Détári Lajos vezetőedző is torkig van a bizonytalan helyzettel. Mint azt már közöltük, Nyíregyházán felvállalnák a csapat fenntartásának költségeit, amiért állítólag négy évre 400 millió forintot fizetnének a nyírségiek, ám ezt egyelőre egyetlen kispesti vezető sem merte a drukkerekkel közölni.

Az aggodalom érthető, elvégre az üzlet létrejötte egyrészt a klub egy osztállyal való visszaminősítését eredményezheti, másrészt a kispesti hívek nem akarnak hetente Nyíregyházára, mint ahogy máshova sem utazgatni, ők ragaszkodnak a Bozsik-stadionhoz.

Ha minden igaz, ez meg is valósulhat, csak éppen az NB I/B-ben. Információink szerint ugyanis Rácz Gábor, a Dach Holding magyarországi igazgatója - aki legutóbb Angyalföldön volt tulajdonos - megvenné a kispesti labdarúgó kft.-t, ám ez esetben a piros-feketék a másodosztályban, a Vasas viszont az élvonalban indulna. Mindezt az utóbbi napokban Koncz László, a Kispest-Honvédot működtető kft., a hónap végén posztjáról leköszönő egyik tulajdonosa is megerősítette több helyen. Elmondta, hogy több klubbal is tárgyaltak, s olyan is van, amelyikkel közel állnak a megegyezéshez, ezáltal a vevők NB I-esek lennének, a kispestiek pedig az NB I/B-ben folytatnák.

A közel 250 millió forintos tartozás és a vasárnapi határidő - eddig kell az élvonalbeli együtteseknek benyújtaniuk a ligának a bankgaranciát - igencsak sürgeti a kispesti vezetőket. A sportminisztériumnál azt szeretnék elérni, hogy mivel 70 millió forintot már elköltöttek a pálya felújítására, azt a pénzt utalják át Kispestre a stadionfejlesztési alapból. Eközben Détári Lajos vezetőedző még körvonalaiban sem sejti, hogy milyen kerettel s egyáltalán melyik osztályban indulhat az együttese, sőt az egykori világválogatott labdarúgó nehezményezi, hogy még neki kell támogatók után szaladgálnia.

Bánki József

Korábban:

Fórum:

Foci volt, foci lesz. És most?