Vágólapra másolva!
Nyolc új játékos érkezett, hat pedig távozott a Győri ETO FC labdarúgócsapatától. A keretben még további mozgás várható, amelyről a tíznapos erdélyi edzőtáborozás végén dönt Tamási Zsolt vezetőedző. A csapat kilenc edzőmérkőzést játszik a bajnokság rajtjáig.

Három csapatra való játékossal kezdte meg a felkészülést az új bajnokságra a Győri ETO FC. Megérkezett a zöld-fehérekhez az a nyolc új játékos, akiknek leigazolása már korábban eldőlt.

Az már biztos, hogy a magyarok közül Győrött folytatja pályafutását az Újpestről érkezett Herczeg Miklós, a Matáv Soprontól igazolt Nagy Tamás, valamint a legutóbb Siófokon szerepelt Baranyai Tibor.

A beharangozott öt horvát labdarúgó közül a 24 éves Darko Peric és 21 éves Marko Kartelo középpályások a HNK Sibeniktől érkeztek. Az NK Cakovec együttesétől is két játékos került Győrbe, Jurica Karabatic 24 éves középső védő, míg Branko Hucika 25 éves és több poszton is használható ballábas játékos. Az ötödik horvát szerzemény Sasa Milaimovic, aki 27 éves csatár és legutóbb a dél-koreai Pahang együttesében szerepelt. Rajtuk kívül még több próbajátékos is részt vett az első foglalkozáson, sorsukról később dönt a szakvezetés.

Természetesen a tavalyi keretből távozók is lesznek. A zöld-fehérek nem hosszabbítanak szerződést Srdjan Goloviccsal. A Dienes András szerződésében szereplő opciós joggal sem él a klub, így ő is távozhat, csakúgy, mint Gőgh Árpád, Bajusz Endre és Marek Krejci. Székely Mihaita pedig visszatér Romániába, a Kolozsvár együtteséhez.

Nem volt ott az első tréningen az Újpesttel készülő Farkas Balázs, ellenben a Ferencvárosba tartó Bognár Zsolt együtt edzett a többiekkel. Megérkezett önkéntesen hosszúra nyújtott szabadságáról Andre de Carvalho is. A brazil labdarúgót komoly pénzbüntetéssel sújtotta az egyesület.

A győriek három magyar labdarúgóval még tárgyalnak, közülük eggyel már megállapodtunk, de a klubjával még nem.

A csapat június 23-án az erdélyi Borszékre utazik edzőtáborba és több mérkőzést is játszik. Utána itthon szlovákiai és magyar csapatokkal mérkőzik a bajnoki rajtig.

Papp Győző

Ajánlat:

A Borsodi Liga végeredménye

Korábban: