Vágólapra másolva!
Jim Ryan helyett a következő három évben Carlos Queiroz lesz a másodedző a Manchester United labdarúgócsapatánál. Sir Alex Ferguson segítője legutóbb a dél-afrikai válogatottnál dolgozott, ám a szerény Afrika Kupa-teljesítmény miatt a világbajnokság előtt elbocsátották.

Sir Alex Ferguson leendő segítője 49 éves, Mozambikban született, portugál állampolgárságú. Queiroz irányításával a portugál junior válogatott 1989-ben és 1991-ben világbajnok lett, többek között Luis Figo, Rui Costa és Joao Pinto vezérletével. A tréner 1991 és 1994 között a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya volt, majd a Sporting Lisboánál, később az Egyesült Államokban és Japánban dolgozott. Huszonegy hónappal ezelőtt a dél-afrikai válogatotthoz került, ahonnan idén március elején, 81 nappal a világbajnokság kezdete előtt távozott.

"Nagyon örülök, hogy Carlos lett a segítőm. Olyan szakember, amilyet már régóta keresek. Ismerem kvalitásait, tudom, milyen sikereket ért el Portugáliában és Dél-Afrikában. Igazi, megújulásra képes tréner" - nyilatkozta róla Ferguson.

"Nagy kiváltságként értékelem, hogy a Manchester Unitednél dolgozom, büszke is vagyok a felkérésre. Teljes tudásommal fogom segíteni a Manchestert, remélem, további sikerekre vezetjük majd a klubot" - mondta Queiroz.

Ajánlat:

A Premier League végeredménye

Korábban:

Queiroz kapitány lemondott Dél-Afrikában