Vágólapra másolva!
A ferencvárosi szurkolók örömmel konstatálják, hogy egyik legnagyobb kedvencük, Lipcsei Péter az utóbbi hetekben hajdani nagyszerű formájában futballozik. A zöldek csapatkapitánya 1990-ben és azt követően is gyakran egyedül képes volt a meccsek eldöntésére, ám portói sérülése után már nem tudta ezt az erényét folyamatosan villogtatni.

A tavaszi idényben s a legutóbbi körben a Videoton ellen is Lipcsei régi önmagát idézően játszott, a Fradi győztes találata előtt remek szóló, erélyes labdaszerzés után gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

"Már régen vártam erre a szériára. Persze a csapat is jobb, mint ősszel volt, a védelmünk stabilabb, Kapic pedig rengeteg terhet levesz a vállamról" - kezdte a harminckilencszeres válogatott játékos. "Most a szlovén futballista játszik abban a szerepkörben, mint korábban én, azaz ő többet védekezik, s ezáltal jóval gyakrabban segíthetem a támadásokat. Sőt, Garami József ezt külön kéri is tőlem. Fontos még, hogy jó erőben érzem magam, így bátrabban megcsinálom a cselt, és a kapu elé is többször odaérek."

Társaival természetesen már az Újpest elleni csúcsrangadóra készülnek: "Hétfőtől már az Újpest elleni rangadó jár a fejemben, ahogy a társaknak is, ami sohasem könnyű fellépés, de most különösen nem az, mivel Dragóner, Gyepes és Gera is hiányzik majd az együttesből. Ettől függetlenül, ha már ilyen komoly hátrányt ledolgozva ott vagyunk a második helyen, ezt a pozíciót egyszerűen meg kell tartanunk. No meg persze a bajnoki címről sem mondtunk még le, ehhez viszont a Megyeri úton feltétlenül győznünk kell."

Bánki József

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Hajrá Fradi!