Vágólapra másolva!
Gérard Houllier, a Liverpool francia szakvezetője gratulált kollégájának és egyben honfitársának, Arséne Wengernek, hogy csapatával, az FC Arsenallal 1998 után újra duplázni tudott, azaz az élen végzett a Premier League-ben, és megnyerte a kupát is.

"Ebben az országban különösen nehéz mindkét elsőséget begyűjteni, ezért tisztelettel adózom Arséne teljesítményének. Éreztem, hogy az Arsenal képes legyőzni a Manchester Unitedet az Old Traffordon" - mondta Houllier azután, hogy a londoni gárda szerdán 1-0-ra nyert idegenben, és ezzel bebiztosította végső sikerét.

Ezzel a találkozóval egy időben a Liverpool nagy csatában múlta felül 4-3-ra a Blackburnt, így a záró forduló előtt a második helyre került a tabellán. "Tudtam, hogy vezet az Arsenal, ezért is mindent elkövettünk a győzelem érdekében. A második hely ugyanis azt jelenti, hogy nem kell majd selejtezőt játszanunk a BL-ben."

A bajnok Arsenal játékosai valamennyien egyetértettek abban, hogy győzelmük megérdemelt, annak pedig különösen örültek, hogy az elsőséget éppen az egyik nagy rivális otthonában sikerült bebiztosítaniuk. "A mérkőzés végén azért csókoltam meg a mezemet, mert ezzel szerettem volna jelezni, hogy mennyit köszönhetek ennek a klubnak" - fogalmazott Patrick Vieira. "Ez a legjobb csapat, amelyben valaha is játszottam" - mondta az immár négyszeres bajnok Lee Dixon. "Nem egyszerű úgy futballozni, hogy tudjuk: elég az egy pont is. De éppen az a jellemző a mostani Arsenalra, hogy ilyen helyzetben is győzelemre játszik."

"Fantasztikus éppen itt ünnepelni a bajnoki címet" - idézte az AFP David Seamant. "Nyugodtak voltunk. Az edzőnk hitt a sikerben, s azt mondta: mi is higgyünk benne. Nagyon jól játszottunk. Tudtuk, hogy lesz még egy esélyünk, de már itt el akartuk dönteni a bajnoki cím sorsát" - mondta az Ágyúsok 37 éves válogatott kapusa.

Ajánlat:

Korábban:

Bajnok az Arsenal