Vágólapra másolva!
Hivatalos rendőrségi engedéllyel, csütörtökön reggel kilenctől délután négyig ülősztrájkot folytatott a Magyar Labdarúgó Szövetség Róbert Károly körúti székháza előtt Kovács István, aki nem is olyan régen még tagja volt a szövetség fellebbviteli bizottságának. Kovács úr így akart tiltakozni a bajnokság rájátszásos rendszere ellen.

Bizonyára nem sokaknak tűnt föl, hogy csütörtökön reggel 9 óra tájt egy jól öltözött úr egy kerti széken helyet foglalt a Róbert Károly körúti MLSZ-székház előtt. Nem hirdette semmi a sztrájkot, még táblát sem tartott a kezében, Kovács István, a szövetség fellebbviteli bizottságának korábbi tagja így kívánt tiltakozni a labdarúgó-bajnokság rájátszásos rendszere ellen. Véleménye szerint ugyanis ez a forma a bundamérkőzések melegágya lehet.

A szövetség dolgozói már munkahelyükön voltak, amikor Kovács úr elfoglalta helyét az épület előtt, ám a délelőtt tízkor kezdődő elnökségi ülésre igyekvők többen megkérdezték, hogy "mi járatban ül ott". Ő mindenkinek udvariasan elmondta ülősztrájkja célját, s voltak, akik arról biztosították, hogy az elnökségi ülésen igenis felhívják kollégáik figyelmét a tiltakozás céljára. Sőt még azt is hozzátették: megvizsgálják, mit lehet tenni.

Kovács István, rendszerető ember lévén, délután négykor összehajtotta kerti székét - lejárt a munkaidő -, és törvénytisztelő állampolgárként, ahogy reggel érkezett, úgy távozott is. Azt azért hozzáfűzte: ha süket fülekre talált, akkor folytatja a harcot, mert ő igenis azt szeretné, ha a magyar labdarúgás fejlődne, és nem visszalépne.

A szövetség illetékesei még délután is üléseztek, így Szöllősi György sajtófőnököt kérdeztük, tudnak-e az egyszemélyes demonstrációról. A sajtófőnök azt mondta: hivatalosan ugyan nem tudnak a magánakcióról, ám amikor munkába igyekezett, találkozott Kovács úrral. Úgy értesült tőle, hogy a volt szövetségi funkcionárius rendőrségi engedélyt is beszerzett sztrájkjához.

Amíg Kovács úr ült, az MLSZ elnöksége a többi között azt a határozatot hozta, hogy a 2002-2003-as bajnokságot rájátszásos formában írja ki.

Burkovits Ferenc

Ajánlat:

Az MLSZ elfogadta az új kiírást

Korábban:

NB I-es fociterv három évvel előre

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?