Vágólapra másolva!
A centenáriumi évét ünneplő Real Madrid már elvesztette a spanyol kupadöntőt, a Real Sociedad elleni hétvégi vereséggel úszni látszik a bajnoki cím reménye is. Jorge Valdano klubigazgató mégis visszautasítja, hogy a Bajnokok Ligája lenne a királyi gárda egyetlen nyerési esélye. "A Real az utolsó pillanatig küzd, készek vagyunk harcolni a bajnoki címért" - állítja az egykori argentin világbajnok.

A spanyol AS című lapnak adott interjújában Jorge Valdano így vall a Real Madrid esélyeiről:
- Tényleg nehéz a helyzetünk azután, hogy kikaptunk Pamplonában és San Sebastiánban is. De a Real Madrid nem szokta feladni, kitartunk az utolsó leheletünkig.

- Két forduló van hátra, s a Valencia előnye 4 pont. Valóban úgy gondolja, hogy elcsíphetik 29. bajnoki címüket?
- Ha a Valencia veszít Malagában és mi nyerünk otthon, akkor a bajnok kilétéről az utolsó meccs dönt a Mestalla stadionban, ahol a Valencia a Betist fogadja. A Betis a Bajnokok Ligája-indulásért hajt, s ez igencsak motiválttá teheti. Mindenki tudja, milyen nagy nyomás nehezedik egy csapatra az utolsó játéknapon. De csak akkor beszélhetünk az utolsó forduló esélyeiről, ha a Valencia képtelen lesz legyűrni a Malagát.

- A Real szurkolói igencsak zokon vették a legutóbbi két bajnoki vereséget.
- Ez teljesen normális. A szurkolók csak azt díjazzák, ha szeretett csapatuk nyer, s a bajnoki cím a legfontosabb trófea számukra. De nem szabad elfelejteni, hogy az Osasuna és a Real Sociedad az életben maradásért küzd, az első osztályú tagság a tét számukra minden meccsen.

- Meglepte a Valencia nagyszerű stílusa?
- Egyáltalán nem. Tisztában vagyok a Valencia erényeivel. Azt hiszem, azóta koncentrál minden erejével a bajnoki cím megszerzésére, amióta az Interrel szemben kiesett az UEFA-kupából.

- Gondolja, hogy az európai kupasorozatokban való részvétel visszaveti a csapatok teljesítményét a bajnokságban?
- Elég csak a Bajnokok Ligája négy elődöntősét megfigyelni. Angliában a Manchester United lemaradni látszik az Arsenal mögött, Németországban a Bayer Leverkusen épp a múlt hétvégén került ponthátrányban a Borussia Dortmunddal szemben, Spanyolországban a Barcelona már rég lemaradt, a Real Madrid pedig az előző két fordulóban került hátrányba. A Bajnokok Ligája-döntőbe jutásért vívott harc elszívja minden erőnket.

- A Barcelona elleni BL-elődöntőnek 2-0-s előnnyel indulnak. A visszavágóra fel lehet tüzelni a játékosokat?
- Ez egy teljesen más meccs. A sztárjainknak kötelező demonstrálniuk tudásbeli fölényüket.

- Egy másik Real Madridot látunk majd szerdán este?
- Természetesen. Ugyanolyan nagyszerű szellemmel kell játszanunk a Barcelona ellen, mint tettük a Bayern München kiverésekor. Csak így juthatunk el a döntőig.

- Gondolja, hogy a Real megnyeri a Bajnokok Ligáját?
- Nagyon is hiszek benne. Meg akarjuk nyerni kilencedik BEK-, illetve BL-serlegünket, ami még nagyobb presztízst jelentene a klubnak a világ szemében. Még ha balszerencsés esetben elveszítenénk is a bajnoki címet, már megnyertük a spanyol szuperkupát, döntősök voltunk a spanyol kupában, megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját, ki beszélhet itt hibákról és dicstelen centenáriumi évről?

Németh Andrea

Fórum: