Vágólapra másolva!
Az AS Romának még mindig van ugyan esélye arra, hogy megszerezze a bajnoki címet Olaszországban, de ehhez már az kellene, hogy mindkét előtte álló együttes (az Internazionale és a Juventus) is hibázzon. A Farkasok ennek megfelelően már a következő idényre is készülnek, és a klub sportigazgatója, Franco Baldini a minap bejelentette az egyesület erősítési terveit a nyárra.

A dolgok jelenlegi állása szerint a rómaiaknak elsősorban a védelmüket kellene megerősíteniük, hiszen a bajnokság végén minden bizonnyal két hátvédjük is távozik. A brazil Aldairnak, illetve Zagónak is lejár a szerződése az idény végeztével, és nem valószínű, hogy bármelyikükkel is új kontraktust írnak alá.
Ennek megfelelően a Farkasok egy középső védőt akarnak igazolni, és miután első számú kiszemeltjük, a Bayern München ghánai futballistája, Samuel Kuffour nem eladó, figyelmüket egy másik, a Bundesligában szereplő futballista felé irányították. A célbe vett focista nem más, mint a VfB Stuttgart brazil védője, Marcelo Bordon, aki ebben a szezonban különösen jó teljesítményt nyújt a sváboknál. Baldini szerint a focistát már régóta figyelemmel kísérik. "Bordonra még két évvel ezelőtt figyeltünk fel, és azóta rendszeresen küldtünk megfigyelőket a mérkőzéseire, nem veszítettük szem elől. Játéktudása alapján helye lenne a Romában, és az, hogy nem világhírű, még jobb a számunkra" - mondta a sportigazgató.

Egy másik meglepetés-igazolás az olasz góllövőlista jelenlegi vezetője, Dario Hubner lehet, akit a veterán argentin Abel Balbo helyére akarnak szerződtetni - vagyis sokadik tartaléknak. Ez azonban minden bizonnyal egyáltalán nem zavarná Hubnert, aki többször is kijelentené: pályafutása során egyszer szeretné kipróbálni magát egy nagycsapatnál, még akkor is, ha jól tudja: ott csak elvétne jutna játéklehetőséghez. A rómaiak sportigazgatója azt is elmondta, hogy Gabriel Batistuta távozása esetén még egy csatárt akarnak igazolni, mégpedig egy nemzetközi klasszis labdarúgót, ám nagyobb az esélye annak, hogy Batigol marad a klubnál. "Gabrielt csak akkor adjuk el, ha egy angol klub közel ugyanannyit ajánlana érte, amennyit mi fizettünk két éve a Fiorentinának. Egyelőre azonban egyetlen konkrét ajánlat sem érkezett, így valószínű, hogy kitölti a 2003-ig szóló szerződését nálunk." Ha azonban Batistuta mégis távozba a fővárosiaktól, akkor nagy valószínűséggel Fernando Morientest (Real Madrid), Diego Tristánt (Deportivo) vagy Zlatan Ibrahimovicot (Ajax) szerződteti a Roma az argentin gólzsák helyére.