Vágólapra másolva!
A Haladástól elszenvedett 3-0-s vereséget követően lemondott posztjáról Bognár György, az MTK labdarúgó-csapatának vezetőedzője. A klubvezetés elfogadta az egykori kitűnő középpályás kérését, majd a bajnokság végéig Popovics Sándort bízta meg a szakmai munka irányításával.

Bognár György, az MTK szakmai igazgatója, az első csapat vezetőedzője kedden délután kérte a szakvezetést, hogy mentsék fel az edzői teendők ellátása alól. A távozó szakvezető azzal indokolta lépését, hogy már nem tudta úgy motiválni a játékosokat, ahogyan az őszi szezonban. Bognár György szakmai igazgatóként továbbra is klub alkalmazásában marad, és ebben a minőségében a teljes szakmai munka felügyelete lesz jövőbeni feladata. Az edzői tevékenységet az idény végéig Popovics Sándor látja el. A holland NAC Breda szakmai stábjának tagja klubja engedélyével már egy hete a Hungária körúton tartózkodik.

Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója a következőképpen kommentálta a döntést: "Gyuri kérte felmentését, mi azt javasoltuk, hogy folytassák együtt a munkát Popovics Sándorral. Gyuri azt kérte, ilyen formában ne kelljen belefolynia az együtes szakmai munkájába, ugyanakkor ő marad továbbra is a szakmai igazgató."

"Csalódott vagyok, hogy nem jöttek az eredmények, ez a helyzet egy folyamat következménye. Hat mérkőzés van hátra, olyan nagy baj nincsen, viszont úgy érzem, új impulzusok kellenek a csapat felrázásához" - nyilatkozta Bognár György.

"A hátralévő hat mérkőzésen az a cél, hogy a csapat a tudásának megfelelően teljesítsen. Bár még hároméves szerződés köt a NAC Breda együtteséhez, erkölcsi kötelességemnek éreztem, hogy elvállaljam ezt a feladatot. Fontos a realitások talaján maradni: a játékosállomány jó, de azzal mindenki tisztában van a klubnál, hogy az őszi jó teljesítményhez nagy szükség volt a szerencsére is" - mondta Popovics Sándor.

A szakember neve nem ismeretlen az MTK-szurkolói előtt, hiszen félévig már edzette a két-fehér csapatot. Igaz, az az időszak nem tartozik a Hungária körúti csapat legszebb évei közé: az 1993-94-es szezonban ugyanis éppen Popoviccsal estek ki az élvonalból. Majd Henk ten Cate edzősködése idején Pölöskei Gáborral együtt pályaedzőként tevékenykedett

A Hollandiában az utánpótlás-nevelés egyik szakértőjének tartott 62 éves tréner korábban a belga Waregem mellett csak holland együtteseknél dolgozott (Cambuur, De Graafschap, Den Haag, Sparta Roterdam, SBV Excelsior, EVV Eindhoven). Az MTK mellett akkor került kapcsolatba magyar játékosokkal, amikor 2000 tavaszán átvette a belga Geel irányítását. A Fehér Csapát, Lendvai Miklóst, Preisinger Sándort, Pető Zoltánt és Szekér István is soraiban tudó gárda hiába szerepelt kiválóan, nem tudta kiharcolni a bennmaradást. A szakembert tavaly az RBC Roosentaal szaktanácsadóként, majd trénerként alkalmazta.

Idén februárban úgy tűnt, megállapodik, s 2005. július 31-ig szóló szerződést kötött a NAC Breda csapatával, amely szerint ő töltötte be a klub általános menedzseri posztját. "Nagy megtiszteltetésnek tartom és jólesik, hogy hatvankét évesen is ennyire keresnek még Hollandiában a klubok. Egy dolgot azonban megfogadtam, ez lesz az utolsó megbízatás, amelyet teljesítek, ha lejár a szerződésem, akkor befejezem a munkát" - nyilatkozta a sportnapilapban, hozzátéve, kontraktusában benne foglaltatik, hogy évente két-három alkalommal besegít az MTK csapatánál is.

Thury Gábor

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Korábban:

A Haladás kiütötte az MTK-t

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?