Vágólapra másolva!
A PSV Eindhoven és a holland válogatott támadó középpályásáért, Mark van Bommelért a Lazio és az Arsenal után a Real Madrid is bejelentkezett. A spanyol királyi klub kívánságlistáján Van Bommel mellett olyan játékosok neve szerepel, mint a brazil Lúcio (Bayer Leverkusen) vagy a francia Patrick Vieira (Arsenal).

A De Telegraaf című holland napilap szerint a Real Madrid technikai igazgatója, Jorge Valdano már többször is Eindhovenben járt, hogy megnézze Van Bommel játékát. Állítólag a 24 éves holland középpályás szerződtetését csak akkor forszírozná a madridi klub, ha nem tudná megszerezni az első számú kiszemeltjét, a francia Európa- és világbajnok Patrick Vieirát. A holland lap úgy tudja, a londoni Arsenal is csak abban az esetbén vinné Van Bommelt, ha nem tudná megtartani Vieirát. Vagyis nagyon úgy tűnik, a holland kiválóság sorsa attól függ, hogy az Arsenal mennyit kér Vieiráért, s az összeget kifizethetőnek ítéli-e a Real Madrid elnöke, Florentino Perez.

Van Bommel szerződése egyébként 2005-ig él a PSV-vel, az eindhoveni klub 14 millió fontot (5,5 milliárd forintot) kér érte. Van Bommel értékrendjében az olasz Lazio csak a harmadik helyen áll, úgy nyilatkozott, hogy sokkal inkább játszana a Premier League-ben vagy a Primera Divisionban, mint a Serie A-ban, mert utóbbiról nem kapott túl jó képet válogatottbeli csapattársától, a Laziónál szereplő Jaap Stamtól.

"A Real Madrid csodálatos klub, lenyűgöző történelemmel. Nemcsak a múltban, jelenleg is egyike a világ legjobb klubjainak, ha nem a legjobb. Egyszerűen fantasztikus nézni a csapat játékát. Igen, nagyon szeretnék ott játszani" - jelentette ki Van Bommel.

Van Bommel mellett egyébként a PSV Eindhoven középső védője, Kevin Hofland, illetve jugoszláv csatára, Mateja Kezman is más klubok érdeklődésének fókuszába került. A holland egyesület vezetősége úgy nyilatkozott, május elsejéig tárgyal a kérőkkel, s a határidő után dönt az esetleges átigazolásokról.

Németh Andrea

Korábban:

Fórum:

Melyik a legjobb európai klub?