Vágólapra másolva!
Bombacsapat alakul Manchesterben, így előfordulhat, hogy jövőre a bajnoki címvédő United mellett a másodosztályból felkerülő City is komoly esélyekkel indul. A pletykák szerint Kevin Keegan együttese holland Stam és Davids, a német Effenberg, valamint az ír Robbie Keane mellett szeretné megszerezni a dán Peter Schmeichelt is, akivel az Aston Villa nem hosszabbított szerződést.

Korábban a Mirror már megszellőztette a hírt, miszerint a Manchester City labdarúgócsapata 10 millió angol fontot (3,85 milliárd forint) sem sajnálna Jaap Stamért, a Lazio védőjéért, aki korábban évekig játszott a város másik csapatában, a Unitedben. Kevin Keegan vezetőedző a hét közepén bejelentette: újabb kiszemeltjei akadtak. "Igen, érdeklődtünk Stefan Effenberg iránt, de rajta kívül rajta tartjuk a szemünket Edgar Davidson és Robbie Keane-nen is" - árulta el a tréner a Sky Sportsnak.

Stefan Effenberg nagyon kapós lett, hiszen amióta bejelentette, távozik Münchenből, több ajánlatot is kapott, így megkereste a spanyol Atletico Madrid, illetve Angliából a Fulham és a Manchester City. Robbie Keane, az ír válogatott csatára is elhagyná Leedset, hiszen Fowler érkezésével számára kevesebb lehetőség jut. Edgar Davids cáfolta a brit pletykákat, menedzsere azonban másképp vélekedett. "Edgar 29 éves, hat éve játszik Olaszországban, és nagyon vágyódik Angliába, a világ egyik legjobb bajnokságába. Nem állítom, hogy a Manchester Citybe szerződik, de ez egy élő lehetőség. És ha egy olyan edző hívja, mint Kevin Keegan, lehet, él az alkalommal" - nyilatkozta Davids menedzsere, Robert Geerlings

A sztárparádét ma a Mirror még megfejelte egy névvel: a lap szerint a City szeretné szerződtetni Peter Schmeichelt, akivel az Aston Villa nem hosszabbította meg kontraktusát. Sőt, Graham Taylor, a birminghamiek menedzsere úgy nyilatkozott, a hét végén már egyáltalán nem számít a dán óriásra, helyette Peter Enckelman véd, miközben a klub azon fáradozik, hogy szerződtesse a török Rüstüt. Keegan azonban boldog lenne, ha Peter segítené újonc csapatát, ennek fejében heti 30 ezer fontos (11,8 millió forintos) fizetést kínált hálóőrnek.

Amennyiben Keegan próbálkozásaiból megvalósul néhány, valóban kiváló csapat alakulhat, hiszen már a jelenlegi keretben is olyan klasszisok akadnak, mint az egykori angol válogatott védő, Stuart Pierce, a francia Ali Benarbia, az izraeli Eyal Berkovic, vagy a Costa Rica-i Paolo Wanchope.

Pincési László

Korábban: