Vágólapra másolva!
Nagy nehézségek árán jutott az Újpest a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe - a másodosztályú Tatabányát büntetőkkel verték a lilák. Tokody Tibor szerint csak magukat okolhatták volna a kudarcért, és a fináléban sem lesz könnyű dolguk, egy jó formának örvendő Haladás vár rájuk.

Nagy nehézségek árán, a 120. percben egyenlítve, büntetőkkel jutott csak a Magyar Kupa döntőjébe az Újpest együttese Tatabányán, a fináléban pedig a Haladás gárdája vár a lilákra. Ettől függetlenül némileg meglepő a "violák" görcsös produkciója, hiszen a télen több sztárfutballistát - Túlio, Sloncik, Kozel - igazoltak, ám a jelek szerint csak nem akar összeállni Glázer Róbert legénysége. Ezt igazolják Tokody Tibor, az Újpest fiatal, válogatott csatárának a szavai is.

"Bár a jelek - Poljakovic 120. percben 'bepréselt' gólja és a 11-es rúgások - azt mutatják, hogy szerencsével jutottunk a döntőbe, ám ez nem egészen így van" - vélekedett Tokody. "Piroska és jómagam is nagy helyzetben hibáztunk a rendes játékidőben, nem beszélve Herczeg Miki 90. percben elpuskázott zicceréről. Vagyis csak magunkat hibáztathattuk volna, ha nem sikerül kivívnunk a továbbjutást, persze nem tagadom, Poljakovic találatánál nagy kő esett le a szívünkről. Főként akkor döbbentünk rá, milyen közel voltunk a kudarchoz, amikor a játékvezető elárulta, öt másodperc volt hátra a lefújásig. Most már viszont előre kell néznünk és megnyerni a kupát, már csak a szuperlelkes közönségünk miatt is. Persze tudjuk, nem lesz könnyű, hiszen a Haladás egyre jobb formába lendül, míg mi továbbra sem futballozunk úgy, ahogy mindannyian szeretnénk. Ennek az okai összetettek, mindenesetre minél előbb össze kell rázódnunk, különben még sok csalódás érhet bennünket. Erre azonban nem is akarok gondolni, hiszen a játékosállományunk alapján bármelyik csapat ellen eséllyel léphetünk pályára."

Bánki József

Korábban:

MK-döntős az Újpest

Fórum:

Hajrá LILÁK, hajrá UTE