Vágólapra másolva!
A Serie A-ban szereplő Perugia és a Chievo sem változtat a menedzsment felállásán a következő szezonra - jelentette be a két klub vezetősége. A veronai kiscsapat vezetőedzője, Luigi Del Neri azonban szerződésében hagyott egy kiskaput: amennyiben visszautasíthatatlan ajánlatot kap egy nagycsapattól, akkor távozhat a Chievo éléről.

Az olasz Perugia labdarúgócsapatának elnöke, Luciano Gaucci bejelentette, minden híresztelés ellenére a klub újabb egy éves szerződést kötött Serse Cosmi vezetőedzővel. A 43 éves tréner korábban maga jelentett ki: szíve szerint Rómába szerződne, már amennyiben Fabio Capello valóban távozna a bajnokcsapattól. "Szeretném megnyugtatni a szurkolóinkat, aláírtuk a szerződést, így biztosan állíthatom és garantálhatom, jövőre is ő irányítja majd a csapatot" - nyilatkozta Gaucci. Cosmi 2000 óta irányítja a klubot, azóta idén szerepel a legjobban az együttes: jelenleg az olasz bajnokság kilencedik helyén áll.

A "sztárújonc" Chievo vezetőedzője is kapós lett. Luigi Del Nerit ugyan még szerződés köti a veronai klubhoz, és ő is szívesen maradna, ám egy kiskaput hagyott magának: távozik a Chievo éléről, ha egy nagy klub jó szerződést kínál neki. "Úgy gondolom, maradok Veronában, hacsak nem kapok egy igazi sztáregyüttestől visszautasíthatatlan ajánlatot. Erre az esetre pedig már megegyeztem Luca Campedelli elnökkel és saját magammal is" - jelentette ki Del Neri, aki hisz abban, hogy csapata, amely jelenleg a bajnokság hatodik helyén áll, képes lesz Bajnokok Ligája-szereplést jelentő pozícióban végezni. "Úgy érzem, a Chievónak, a Bolognának és a Milannak egyforma esélye van a negyedik hely megszerzésére, ami már BL-indulást érne. Véleményem szerint a Lazio már messze van ettől. Számunkra az esélytelenség és a nyomáskényszer hiánya lehet a legfőbb fegyverünk. Ha a tabellára pillantok, mindig éltet e remény" - tette hozzá a tréner.

Pincési László

Ajánlat:

Lippi fejébe kerülhet a Juventus újabb botlása

Korábban: