Vágólapra másolva!
A rendőrség vádemelési javaslattal befejezte a nyomozást a Kispest-Honvéd volt klubigazgatója, Komora Imre és a menedzser Pintér László ellen. A hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indított eljárás megállapította, hogy 1997-ben Tóth Mihály külföldre adását követően a sportklubot illető 3,3 millió francia frankos vételárból Pintér jogszerűtlenül utalt saját számlájára 2,2 milliót, azaz mintegy 75 millió forintot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálati főosztálya befejezte a nyomozást a Kispest-Honvéd labdarúgóklubnál 1997-ben történt, sokak által kifogásolt játékoseladás ügyében. A nyomozás megerősítette, hogy a Franciaországba igazolt Tóth Mihályért kapott 3,3 millió frankos vételárból csupán kisebb hányadát utalta át az üzletet kötő menedzser, Pintér László a klub számlájára, mintegy 75 millió forint értékű valutával sajátjaként rendelkezett.

Kovács József alezredes, a BRFK vizsgálati főosztályának osztályvezető-helyettese lapunknak elmondta: a nyomozás a klub elnökségének feljelentése alapján 1999 augusztusában indult, akkor még ismeretlen tettes ellen. Röviddel később már gyanúsítottként hallgatták ki Komora Imrét, és a játékos eladását intéző belga állampolgárságú menedzsert, Pintér Lászlót. Az üzletember elismerte, hogy a vételárnak csak egy részét adta tovább a klubnak, a többit - mint először állította - egy, számára idegen személy külföldi számlájára utalta. A vizsgálóknak azonban, jogsegély útján, a külföldi társszervek közreműködésével sikerült tisztázniuk az ominózus számla megnyitásának körülményeit. Kiderült, hogy a számlát maga Pintér nyitotta, és a beérkező pénzt is ő vette fel.

Az alezredes aláhúzta: adataik szerint Komora Imre nem részesült a pénzből. A volt klubvezető büntetőjogi felelősségét azért állapította meg a vizsgálat, mert megelégedett az 1,1 millió frank beérkezésével, és több mint egy éven át nem tett semmit a hiányzó összeg megszerzése érdekében.

Pintér László az eljárás félidejében a főügyészségtől kikérte útlevelét, és Belgiumba utazott. Ügyvédje néhány hete a rendőrség megkeresésére közölte, hogy a menedzser töréses sérüléssel kórházban fekszik, így nem lehet jelen az iratismertetésen.

A vizsgálat végét ez már nem befolyásolta, a BRFK a nyomozás iratait vádjavaslattal megküldte a főügyészségnek.

Ami pedig az alapügyet, Bárányos Zsolt Lommelhez történt eladását illeti, a rendőrök nem találtak közvetlen bizonyítékot arra, hogy az ügylet során bűncselekmény történt.