Vágólapra másolva!
Szenzációs pletykát repített világgá a brit sajtó: a hírek szerint Jaap Stam, a holland válogatott és az olasz Lazio védője ismét Manchester felé veszi az irányt. Ám ezúttal nem az United, hanem a másodosztályú City lenne a célállomás, ahol Kevin Keegan tárt karokkal várja a hórihorgas hátvédet.

A Mirror értesülései alapján a Manchester City főnöke a 10 millió angol fontot (3,85 milliárd forint) sem sajnálna a játékosért, aki a következő szezon slágerigazolása lenne az angol bajnokságban.

Stam 2001 augusztusában 15 millió fontért (5,7 milliárd forint) szerződött a Lazióhoz, de ügynöke szerint esze ágában sincs visszatérni. "Jaap nem szándékozik visszatérni Angliába. Tény, hogy a Manchester City néhány hete tett tapogatózó lépéseket, de nem történt érdemi tárgyalás. Stam inkább Rómában telepedne le, mint Manchesterben" - nyilatkozta Ton van Dalen.

Angliából Bulgáriába

Érdekes pályát futhat be Hamilton Ricard, az angol élvonalban szereplő Middlesbrough kolumbiai csatára, aki a hírek szerint a bolgár CSZKA Szófia játékosa lesz. Ricardot 1998-ban még a Boro egykori menedzsere, Bryan Robson szerződtette a Deportivo Calitól, de igazán csak Robson irányítása alatt szerepelt kvalitásainak megfelelően. A Middlesbrough kommunikációs igazgatója, Dave Allen mindenesetre megerősítette a hírt: "Ricard szerződését a klub felbontotta, és szezon végéig a bolgár CSZKA Szófia játékosa lett."

Pincési László

Korábban: