Vágólapra másolva!
Kedden kora délután megérkezett Chisinauba, Moldávia fővárosába a magyar labdarúgó-válogatott, ahol 0 fok körüli hőmérséklet fogadta a mieinket. A szerdán este, magyar idő szerint 18 órakor (tehát a korábban jelzettnél egy órával később) kezdődő barátságos mérkőzés előtt Gellei Imre szövetségi kapitány már a kedd délutáni edzést követően kijelölte kezdőcsapatát.

Korolovszky Gábor, az Újpest védője nem tartott a csapattal, Gellei Imre és Glázer Róbert, a lilák vezetőedzője minderről már korábban megegyezett. Noha a kapitány korábban kijelentette, hogy nagyon tehetséges futballistának tartja és hosszú távon is számít Korolovszky játékára, ám ezúttal másoknak szeretne lehetőséget adni, így a "violák" centerhalfja újra a Megyeri úti tréningekbe kapcsolódott be.

Egyórás késéssel indult a magyar küldöttség Budapestről Chisinauba, mivel Moldáviában hóvihar tombolt, így a keddi edzést is egy órával el kellett tolni. A didergő magyar labdarúgók, valamint Gellei Imre a cudar viszonyok közepette is a válogatott idei első győzelmére számítanak Moldáviában: "A labdabiztonság mellett egyértelműen a hatékony helyzetkihasználásunkban látom idei első sikerünk zálogát, amit, remélem, sikerül is megszereznünk" - kezdte a kapitány. "Bízom abban is, hogy a játékosok gyorsan alkalmazkodnak majd a körülményekhez. Szerencsére a keretben akadnak jó formában lévő futballisták, így például Kabát Péter, Gera Zoltán, Tóth Norbert, ám az összeállítással még megvárom a délutáni tréninget."

A kezdési időpont megváltoztatását a nézők érdekei miatt a találkozót közvetítő Sport1 televíziós csatorna kérte. A változtatáshoz mindkét szövetség hozzájárult.

A szerdai lesz a második Moldova-Magyarország válogatott mérkőzés. Az első találkozó 1999. augusztus 18-án Budapesten 1-1-es döntetlennel végződött. A magyar gólt Sebők Vilmos szerezte, aki ezúttal is tagja a keretnek. Rajta kívül a két és fél évvel ezelőtti összecsapáson szereplők közül Dárdai Pál és Füzi Ákos kapott most meghívót.

Magyarország a márciusi FIFA-világranglistán a hatvannyolcadik, Moldova Kazahsztánnal holtversenyben a százegyedik helyen áll. A moldovaiak idén háromszor léptek pályára, a mérlegük: egy győzelem, két vereség, 2-4-es gólkülönbség.

A szerdán este, magyar idő szerint 18 órakor kezdődő barátságos mérkőzés előtt Gellei Imre szövetségi kapitány már a kedd délutáni edzést követően kijelölte kezdőcsapatát, miszerint a kapitány a Király - Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus - Kabát, Sebők V., Lisztes, Dárdai - Gera, Kenesei K. tizenegynek szavaz bizalmat a moldávok ellen.

Moldova mérkőzései 2002-ben
Máltai négyes torna:
02.09.: Litvánia - Moldova 1-0
02.11.: Moldova - Jordánia 2-0
02.13.: Málta - Moldova 3-0

A magyarok ebben az évben még nem nyertek meccset, a ciprusi négyes tornán két vereséggel a 4. helyen végeztek.

Magyarország mérkőzései 2002-ben
Ciprusi négyes torna:
02.12.: Csehország - Magyarország 2-0
02.13.: Svájc - Magyarország 2-1

Bánki József

Ajánlat:

Halmai nem tér vissza a válogatottba

Korábban:

Fórum:

Mikor rendez Magyarország Eb/vb-t?