Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona általános menedzsere, Javier Perez Farguell a múlt héten Rómában járt, hogy találkozzon a Lazio elnökével, Sergio Cragnottival az argentin Crespo és az olasz Nesta leigazolása ügyében. A két játékos leigazolását a hírek szerint az AS Roma edzője, Fabio Capello szorgalmazza, aki állítólag nyártól már a Barcelonát irányítja.

Az olasz Serie A egyik legeredményesebb csatárának számító Hernan Crespo és a világ egyik legjobb védőjeként számon tartott Alessandro Nesta több európai szuperklub kívánságlistájának is az élén szerepel, többek között vinné őket a Manchester United, a Juventus és a Real Madrid is. Az élénk érdeklődés miatt a Lazio rendkívül magas árat szabott a kettősért: fejenként 120 millió eurót (2,8 milliárd forint) kér.

Ezt az összeget Farguell és a Barcelona sokallta, ezért Cragnotti klubelnök háta mögött, személyesen kezdett tárgyalásokat a két futballistával. Crespo és Nesta Barcelonába "költöztetését" állítólag a másik római sztárklub, az AS Roma edzője, Fabio Capello szorgalmazza legjobban, aki állítólag már megegyezett Joan Gaspart klubelnökkel arról, hogy ősztől a katalán csapat felkészülését irányítja.

Capello már most nyomást gyakorol a Barca vezetésére, hogy az általa kiszemelt játékosokat szerződtesse. A Barcelona - Capello súgására - a többnyire csak csereként játszatott holland villámszélsőt, Marc Overmarst, és a brazil szupersztárt, Rivaldót is "feláldozná" Crespóért és Nestáért. Capello szerint ugyanis a Saviola, Crespo csatárpár rendkívül gólveszélyes lenne, és ebben az esetben Rivaldo elvesztése nem lenne tragédia. Rivaldo szerződése egyébként 2003 nyarán jár le, s ha még jelentős összeget akar látni utána a Barcelona, ezen a nyáron kell eladnia.

Németh Andrea

Ajánlat:

Fórum:

Melyik a legjobb európai fociklub?