Vágólapra másolva!
A rossonerók nem nagyon büszkélkedhetnek az idei szezonukkal, de legalább az UEFA-kupában ott vannak a legjobb négy között, köszönhetően a Hapoel Tel-Aviv legyőzésének. Az izraeliek elleni visszavágón a mezőny legjobbja a portugál Ruí Costa volt, aki a nyáron érkezett Milánóba, ám eddig nagy csalódást okozott a klub számára. Most valamit törlesztett a vételárából.

Ruí César Manuel Costa 1972. március 29-én született Lisszabonban, és pályafutását a Benfica együttesében kezdte el. Tizennyolc esztendősen kölcsönadták a harmadosztályú Fafénak, ahol egy idényt töltött el. Eközben bekerült a korosztályos válogatottba, 1991-ben ifjúsági világbajnokságot nyert. A Benfica vissza is hívta, és Ruí Costa első mérkőzését a BEK-ben játszotta az első csapatban az Arsenal ellen. Első bajnokiján a Farense ellen rögtön gólt szerzett, és az idényt három találattal zárta. A következő évben már a nagyválogatottban is bemutatkozott, de 1994-ben még az utánpótlás-csapattal szerzett Európa-bajnoki ezüstérmet. Ebben az esztendőben bajnoki címet nyert a lisszaboniakkal, majd a Fiorentinához igazolt.

A violáknál gyorsan közönségkedvenc lett, a csapat karmestereként rendre kiválóan futballozott. 1996-ban olasz kupát nyert a firenzei együttessel, de legjobb szezonja az 1998-99-es volt, amikor tíz alkalommal volt eredményes, és a Serie A második legjobb középpályásának választották. Kiválóan futballozott a 2000-es Európa-bajnokságon a portugál válogatottal, és a Fiorentina anyagi helyzete miatt nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb el fogják adni. A Real Madrid is érdeklődött iránta, de végül a Milan vette meg tavaly nyáron. A milánói együttesben nagyon sokat vártak tőle, de ő nem tudott megfelelni az elvárásoknak, képességei alatt teljesített, és sérülések miatt több hónapot ki is kellett hagynia. A Hapoel ellen viszont ismét régi formájában futballozott, fontos gólt szerzett, és csapata vezéregyénisége volt.

Ajánlat:

Mezőnyjátékossal a kapuban nyert az Inter

Korábban:

A nap játékosa: Fabián Carini (Juventus)