Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Josep Guardiola, az olasz élvonalbeli Brescia labdarúgócsapatának doppingvétségen ért spanyol sztárja már alig várja, hogy pénteken lejáró eltiltása után ismét pályára léphessen.

"Normális esetben olyan gyorsan telnek a napok és a hetek, hogy szinte észre sem veszem, ez a négy hónap azonban örökkévalóságnak tűnt, már nagyon hiányzik a játék" - nyilatkozott a spanyol As című
lapnak a középpályás, aki szeptemberben igazolt a Barcelonától Olaszországba.

A harmincegy éves futballista játékjogát november 22-én függesztették fel, miután három alkalommal is pozitív eredményt hozott a tesztje. A vizsgálat minden esetben nandrolon használatát mutatta ki a szervezetében, de ő a mai napig azt vallja, hogy szándékosan soha nem élt tiltott szerekkel. Korábban úgy nyilatkozott, hogy ha nem törlik a büntetését, akkor befejezi a pályafutását.

"Megváltoztattam az elhatározásomat, hiszen a csapatnak óriási szüksége van rám" - jelentette ki arra utalva, hogy a Brescia jelenleg a tizenötödik helyen áll a táblázaton, s a kiesés ellen küzd. Arra a kérdésre, hogy ott lesz-e a május 31-én kezdődő, koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon, Guardiola így
válaszolt: "Az egyedül Jose Antonio Camacho szövetségi kapitány hatáskörébe tartozik, hogy kinek szavaz bizalmat. Természetesen mindent el fogok követni, hogy én is a meghívottak között legyek."

Guardiola tagja volt az 1994-es egyesült államokbeli vb-n negyeddöntős spanyol válogatottnak, négy évvel később Franciaországban azonban térdsérülése miatt nem játszhatott.

Korábban:

Guardiolát a nemzetközi meccsektől is eltiltották

Mindent egy helyen az Eb-ről