Vágólapra másolva!
A mai világban meglepően szokatlan nyilatkozatot tett Fabio Cannavaro, a Parma játékosa. A korábban a Juventusszal és a Manchesterrel is hírbe hozott védő kijelentette: akkor is a sárga-kékek futballistája marad, ha együttese kiesik a második vonalba.

"A Parmával állok szerződésben, s akkor sem aggódom, ha egy szezont a Serie B-ben kell lehúznom" - mondta Cannavaro. A Juventus őt és válogatottbeli csapattársát, Nestát is le akarja igazolni, de Cannavaro kijelentette, most csak jelenlegi együttese jövője érdekli. A huszonhat éves Cannavaro a nyáron majdnem a Lazióhoz igazolt 16 millió fontért (6,1 milliárd forint) és Paolo Negróért cserébe. A védő végül 2006-ig szóló szerződést írt alá a Parmával. Együttese ebben az idényben erősen megérzi az eltávozott védő, Thuram és a kapus Buffon hiányát, az érkező Nakata nem váltotta meg a csapatot.

Renzo Ulivierit Daniel Pasarella követte a kispadon, jelenleg a Carmignani, Sacchi duó irányítja az gárdát, amely az elmúlt fordulóban Perugiában 2-1-es vereséget szenvedett. Az együttes korábban kiesett az UEFA-kupából, azóta három bajnoki találkozóján nyeretlen, ennek következtében mindössze egy pont választja el a kieső zónától. "Nem voltak illúzióim, tudtam, nehéz idény elé nézünk. Perugiában túl sokat hibáztunk, nem játszottunk jól. Ám biztosíthatom szurkolóinkat, hogy mindent beleadtunk. Kész vagyok akkor is a csapatban játszani, ha kiesünk a második vonalba. De egyelőre arra koncentrálunk, hogy a hátralévő meccseken a legjobb játékunkat nyújtsuk" - vélekedett Cannavaro.

Ez nem lesz könnyű, mert a Parma a Juventusszal, a Milannal és Romával is játszik még. "Drámai helyzetben vagyunk, de nem adjuk fel" - mondta Carmignani edző. Stefano Tanzi, az egyesület elnöke bevallotta: "Nehéz ez az idény, s ebben a klubnak is van felelőssége. Ha a klub nem elég erős, akkor a csapat is szenved."

Thury Gábor

Ajánlat:

A Parma tizenharmadik a Serie A-ban

Korábban:

Cannavaro Manchesterbe tart (2001.10.08.)