Vágólapra másolva!
Komolyabb rendbontás nélkül, kétgólos hazai győzelemmel ért véget a Ferencváros-Újpest rangadó.

Borsodi Liga, 25. forduló
Ferencváros - Újpest 2-0 (2-0)
Üllői út, 16 000 néző
vezette: Hanacsek
Ferencváros: Szűcs - Balog, Dragóner, Gyepes - Vukmir, Lipcsei, Kapic, Szkukalek - Pinte (Szili, 79.), Gera (Jovic, 87.), Penksa
Újpest: Posza - Tamási, Korolovszky, Kozel, Pető (Erős, 85.) - Tokody, Sloncik, Kunzo (Piroska, 67.), Lőw - Vagner, Túlio (Herczeg, 56.)
gól: Gera (38.), Lipcsei (45., 11-esből)
sárga lap: Szkukalek (81.), Dragóner (90.), illetve Vagner (11.), Sloncik (42.), Erős (90.)

Tűzijáték, füstbombák és ferencvárosi siker - röviden így lehetne jellemezni a Ferencváros-Újpest mérkőzést. A rendőrség a korábbiakhoz hasonlóan külön metrószerelvénnyel szállította az Üllői útra az 1300 főnyi újpesti tábort, amely egy kifesztített sátor alatt jutott fel a csordolásig megtelt megtelt vendégszektorba. Mint ahogy zsúfolásig megtelt a patinás stadion is, amire utoljára 1995-ben, az FTC Bajnokok Ligája-mérkőzésein volt példa.

A kezdés előtt nem sokkal az újpesti ultrák rendkívül hangos és fojtogató füstbombákat hajítottak a hazaiak közé, akik azt rendre visszaküldték a feladóhoz.

Hanacsek sípszavára aztán látványosabb tűzijáték vette kezdetét, a meccsnek azonban nagyobb volt a füstje mint a lángja. Az első 36 percben ugyanis a derbihez méltatlan, színvonaltalan futballt láthatott a publikum, ekkor azonban Penksa parádés labdaátvétele, majd átadása után Gera lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). A félidő zárásaként Gera lábát Posza elhúzta az ötösön belül, a tizenegyest Lipcsei magabiztosan értékesítette (2-0).

A második félidő is nagy tűzijátékkal és füstbombákkal indult, de valamivel jobb játékot hozott. Továbbra is a Fradi akarata érvényesült, viszont a 76. percben Tamási közeli fejesét Szűcs Lajosnak bravúrral kellett védenie. Az FTC azonban sikerrel védte meg előnyét és megérdemelten nyert a rangadón.

Garami József: "Ezen a mérkőzésen nem annyira a játék, mint inkább a küzdelem dominált. Örülök a győzelemnek, megérdemelten nyertünk. Ezen a meccsen éreztem azt, hogy millyen felemelő a Ferencváros edzőjének lenni."

Glázer Róbert: "Sajnos már az öltözőben sem éreztem azt a feszültséget a játékosokon, ami egy ilyen rangadóhoz szükséges, s az első félidőben bágyadtan is játszottunk. A Ferencváros ekkor jobban futballozott, bár a góljaihoz kellettek a védelmünk hibái is. A szünet után feljavultunk, éppen ezért nem tudom teljesen elmarasztalni csapatomat, ugyanakkor el kell ismernem a hazai siker jogosságát."

Gera Zoltán: "Nehezen törtük fel az Újpest védelmét, de örülök, hogy ezt akciógóllal sikerült megtennünk. A közönségünk fantasztikus."

Lipcsei Péter: "Boldog vagyok, hogy éppen a lilák ellen szereztem meg századik élvonalbeli gólomat. A Fradi-publikum csodálos volt, nagyban hozzájárult a győzelmünkhöz."

Posza Zsolt: "A tizenegyes előtt úgy éreztem, hogy a labdát ütöttem el, de nem kizárt, hogy megadható volt a büntető."

Bánki József

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása, további eredmények