Vágólapra másolva!
Mester és tanítványa találkozott szombaton Zalaegerszegen, ahol nem mindennapi produkció után hagyott két pontot a Vasas. A tanítvány nem más, mint Bozsik Péter, a ZTE fiatal vezetőedzője, aki hajdanán annak a Kiss Lászlónak a játékosa volt a Pénzügyőrnél, aki most az angyalföldi együtteset vezeti. Ráadásul Bozsik éppen a Fáy utcából szerződött Zalába. A látottak alapján ezúttal a tanítómester készítette fel jobban labdarúgóit, hiszen a Vasas Gyánó találatával már a tizenhatodik percben vezetéshez jutott, ám az öröm mellé döbbenet is társult.

A partjelző ugyanis magához hívatta Dubraviczky játékvezetőt, aki túlzott gólörömért kiállította a Vasas centerét. Indoklás: állítólag Gyánó kiköpött a közönség felé, és káromkodott. Ezzel azonban még nem volt vége az angyalföldiek "megregulázásának", hiszen három perccel később Waltner elesett a tizenhatoson belül, és a bíró büntetőt ítélt, amit még a hazai drukkerek is megmosolyogtak. Urbán tizenegyesét azonban Kövesfalvi hárította. A harminckettedik percben ugyan Hrutka öngóljával egyenlített a hazai gárda, ám egy óra elteltével Simek csodaszép találatával ismét a Vasas vezetett. A hősiesen küzdő és remekül futballozó angyalföldiek már-már a zsebükben érezték a három pontot, amikor az utolsó percben Egressy egalizált, sőt két perccel később Kövesfalvi bravúrjára volt szükség, hogy azt az egy pontot is megmentse a Vasas.

A lefújást követően Bozsik Péter is elismeréssel adózott a Vasas teljesítménye előtt, míg az impulzivitásáról elhíresült Kiss László érdeklődésünkre a következőket mondta: "Remekül játszottunk, bár néhányan azt híresztelik, hogy fegyelmezetlen ember vagyok, de ez nem igaz. Vannak azonban erők, amelyek velem szemben mindent megengedhetnek maguknak."

Érthető, hogy Kiss-mester ilyen szűkszavúan reagált a látottakra, hiszen szerződésében rögzítve van, bizonyos dolgokról és személyekről egyszerűen nem nyilatkozhat, továbbá a vezetők hat forduló után felülvizsgálhatják a kontraktust. Mindettől függetlenül Kiss tréner nagy dolgokat vitt véghez az angyalföldi együttesnél, és újfent bebizonyította, nem csupán a futballhoz, hanem a futballisták nyelvén is ért. Márpedig ez olykor minden tanfolyamnál és licencnél többet érhet...

Bánki József

Ajánlat:

Eredmények, a Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Korábban:

Hajszálon múlt a még nagyobb bravúr

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?