Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét során az angol Arsenal együttese nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt, az Ágyúsok a BL-ben és a Premier League-ben is kemény ellenfelet győztek le, nem csoda, hogy a világválogatottban három futballista is képviseli őket. Ketten szerepelnek az olasz Lazióból, amely a Venezia elleni fölényes győzelmével érdemelte ki ezt a dicsőséget, míg az elmúlt hét nap talán legnagyobb meglepetését okozó, a Manchester Unitednek két gólt vágó Malcolm Christie is szerepel az álomtizenegyben.
David Seaman (angol, Arsenal FC): az Ágyúsok portása még tavay szerzett súlyosnak tűnő sérülést, és a világbajnoki szereplése is veszélyben forgott, ám még időben sikerült felépülnie, és visszafoglalta helyét az Arsenal kezdő tizenegyében. Ugyan a Bayer Leverekusen és a Newcastle United ellen sem volt túl sok dolga, de amikor kellett, akkor bravúrosan hárított.
Delfi Geli (spanyol, Deportivo Alavés): a vitóriai együttesnek az elmúlt hetekben nem sok sikerélményben volt része, hiszen sorozatban négy mérkőzést veszített el, de a hét végén a Real Valladolid ellen végre megtört a jég, és nyerni tudott a gárda. A meccs főhőse a jobbhátvéd volt, aki élete során először két gólt ért el egy meccsen, de ennek ellenére valószínűleg úgy fog megmaradni az utókor számára, mint az a focista, aki a 2001-es UEFA-kupadöntőben öngóljával eldöntötte a trófea sorsát. Sol Campbell (angol, Arsenal FC): az Ágyúsokra két nagyon nehéznek ígérkező mérkőzés várt a múlt héten, hiszen előbb a Bajnokok Ligájában a Bayer Leverkusen ellen kellett pályára lépniük, majd a bajnokságban a Newcastle United volt az ellenfelük. A londoniak azonban mindkét meccset sikerrel vették, köszönhetően nagy részben kiválóan szuperáló védelmüknek, amelynek tengelyében Sol Campbell remekelt, sőt, a Newcastle ellen még gólt is szerzett. Robert Kovac (horvát, Bayern München): a múlt héten ismét bebizonyosodott, hogy a müncheni csapatot sosem szabad leírni. A bajorok a Bajnokok Ligájában a továbbjutás küszöbén állnak a Boavista elleni győzelmükkel, majd a bajnokságban a negyedik helyre jöttek fel, miután megverték a VfB Stuttgartot. A Bayern egyik mérkőzésen sem kapott gólt, és ebben a horvát középhátvédnek jelentős szerepe volt. Giuseppe Pancaro (olasz, Lazio): a római együttes remek győzelemmel készült a hét végi, AS Roma elleni fővárosi derbire, és külön öröm lehet a szurkolók számára, hogy Venezia ellen az egyik gólt a balhátvéd, Pancaro szerezte. A játékos sérülését követően visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, és ha ilyen formában futballozik továbbra is, akkor bízhat a világbajnoki szereplésben.
Francisco Rufete (spanyol, Valencia CF): a valenciai együttes bejutott a legjobb nyolc közé az UEFA-kupában, és továbbra is az élen áll a spanyol bajnokságban, köszönhetően a Real Zaragoza elleni idegenbeli győzelemnek. A három pontot érő találatot az a Rufete szerezte, akit a nyáron igazoltak a Málagától, és nem számított nagy sztárnak, ám ma már kihagyhatatlan a Valencia kezdő tizenegyéből. Juan Carlos Valerón (spanyol, RC Deportivo): a corunai együttes nem kis fegyvertényt hajtott végre azzal, hogy simán legyőzte a Juventust a Bajnokok Ligájában, hiszen ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé, de a csapat szurkolói annak valószínűleg még jobban örültek, hogy a bajnokságban a Sevilla ellen idegenben is nyerni tudott a gárda. A játékmester, Valerón mindkét meccsen kitűnően futballozott, és különösen az olaszok ellen parádézott. Dennis Bergkamp (holland, Arsenal FC): a középpályást, hol pedig csatárt játszó futballista a Bajnokok Ligájában a Bayer Leverkusen ellen parádés gólt szerzett, átemelve a kapus feje felett a labdát, de a hét végén a Newcastle elleni bajnokin még ez is felül tudta múlni. A Szarkák ellen követhetetlen mozdulattal pörgette el a védő mellett a játékszert, majd a hátvédről lefordulva bombázott a hálóba. Cristiano Doni (olasz, Atalanta): a középpályás nélkül a bergamói együttes minden bizonnyal biztos kiesőnek számítana a Serie A-ban, hiszen Doni csapata góljainak több mint felét szerezte. A hét végén az Udinese ellen szerzett találata immár a 15. volt ebben az idényben, ami nem kis teljesítmény egy középpályástól, és minden bizonnyal világbajnoki szereplést ér majd a játékos számára.
Malcolm Christie (angol, Derby County): a Kosok alaposan meglepték a Manchester Unitedet a hét végén, hiszen pontot raboltak a Vörös Ördögöktől, és mindezt elsősorban csatáruknak, Christie-nek köszönhetik, aki kétszer vette be Fabien Barthez hálóját. Sőt, a támadó egy harmadik gólt is szerzett, amit azonban a bíró szabálytalanság miatt érvénytelenített – pedig a találat még a MU edzője, Sir Alex Ferguson szerint is teljesen szabályos volt. Hernán Crespo (argentin, Lazio): a dél-amerikai támadó ebben az esztendőben még nem talált be a Serie A-ban, de ez csak a hét végi, Venezia elleni meccsig volt igaz állítás, Crespo ugyanis a velenceiek ellen mesterhármast ért el. Úgy látszik, sérüléséből felépülve kezdi visszanyerni régi formáját, amire a rómaiaknak meglehetősen nagy szükségük van, ha oda akarnak érni a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikére.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (február 18-24.)