Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az olasz futball-közvéleményt sokkolta az elsőosztályú Chievo játékosának balsete. A kongói válogatott Jason Mayele szombaton reggel negyed kilenckor Verona közelében gépkocsijával frontálisan ütközött, s a kórházban belehalt fejsérülésébe. A másik jármű vezetője, egy 61 éves hölgy a helyszínen életét vesztette. A Chievo az  Olasz Labdarúgó Szövetséghez fordult, hogy halasszák el a vasárnapra kiírt Parma elleni bajnoki mérkőzést.

A játékos éppen klubja pályájához igyekezett, a sors kegyetlen fintora, hogy azokhoz a társaihoz akart csatlakozni, akik a csapattag Eugenio Corini szerdán elhunyt édesapjának temetésére indultak. A futballista menyasszonya Fiat Barchettáját vezette, amikor a Garda tó közelében egy olyan helyen ütközött frontálisan, ahol már több baleset is előfordult.

Mayele Kihshasában született, de Franciarszágban nőtt fel, ott is kezdett el futballozni a harmadosztályú Brunoy együttesében, majd 17 évesen a második vonalban szereplő Chateauroux-hoz került. Olaszországban előbb a Serie A-ban szereplő Cagliariban próbált szerencsét, ezután következett a Chievo , amelynek menetelésében jelentős szerepe volt.

Mayele a kongói válogatottal részt vett Maliban az Afrikai Nemzetek Kupáján.

A Chievo elnöke és menedzsere, Luca Campedelli és Marco Pacione ott voltak a kórházban a játékos mellett: "Nem találok szavakat. Jason nagyszerű srác volt, akinek minden vágya az volt, hogy remek futballista váljon belőle" - mondta az elnök. Az együttes edzője, Luigi del Neri a könnyeivel küszködve nyilatkozta: "Olyan, mintha a fiamat veszttem volna el. Emlékét örökre megőrizzük magunkban. Osztozunk a család és menyasszonya, Laura gyászában.

Mayele idén már a második olasz elsőosztályú csapatban szerepelt játékos, aki halálos autóbalesetet szenvedett. A Brescia játékosa, Vittorio Mero januárban halt meg, amikor a Parma elleni találkozóra utazott.

Thury Gábor

Korábban:

Meghalt Vittorio Mero, a Brescia futballistája

Mindent egy helyen az Eb-ről