Vágólapra másolva!
Pert fontolgat a Sport-Link menedzseriroda a Vasas labdarúgócsapatának vezetőivel szemben a múlt héten próbajátékra érkezett, s máris hazatérni szándékozó brazil labdarúgó, Ademar Braga ügyében. A spanyol iroda magyar partnere, Laczkó Mihály FIFA-licences menedzser is költségeit követeli a szóbeli megegyezést - szerinte - felrúgó klubtól.

A kiesés ellen harcoló Vasasnak - még a csapat ciprusi edzőtáborozása alatt - Laczkó Mihály menedzser ajánlotta a brazil védőt, Ademar Bragát. Ő is a Sport-Link spanyol menedzseriroda érdekeltségébe tartozik, akárcsak Túlio, akit szintén Laczkó hozott Újpestre.

Mivel a dél-amerikai futballista maga rendelkezik játékjogával, a felek úgy állapodtak meg, hogy a brazil Budapestre jön, s próbajátékon vesz részt, mert ehhez ragaszkodott a Vasas. Közben itthon lejárt az átigazolási időszak, ezért a csapat vezetői a szövetségben és a ligánál leadták Braga nevezését, számítva arra, ha a brazil fiú jó teljesítményt nyújt, szerződtetik.

A focista a próbajátékon megfelelt, két mérkőzésen két gólt lőtt védő létére. Iványi Károly, a Vasas ügyvezető igazgatója be is jelentette, leigazolják a brazil játékost, ezért hétfő reggelre irodájába kérette a futballistát és az ügyeit intéző magyar menedzsert.

Laczkó Mihály és Braga meglepődve tapasztalta, hogy Iványi a megbeszéltekkel ellentétben nem féléves, hanem másfél éves szerződést akart aláíratni a játékossal a korábban kialkudott összegért, 5,2 millió forintért.

Természetesen sem a játékos, sem a menedzser nem ment bele a módosított megállapodásba. Így ma már Braga csak arra vár, hogy mikor tud felszállni a legelső repülőgépre, amely hazájába repíti. A menedzser viszont becsapva érzi magát, mert a Vasas korábban elfogadta a feltételeket a futballista szerződtetésével kapcsolatban. Laczkó Mihály és a Sport-Link több százezer forintot költött Braga budapesti tartózkodására, s most ezt az összeget szeretné bevasalni a Vasason. Ha nem tudnak megegyezni a magyar klub vezetőivel, peres útra terelik az ügyet.

Iványi Károly homlokegyenest másképp emlékszik a Braga-ügyre. Az ügyvezető igazgató szerint a Vasas a menedzseriroda ajánlatára próbajátékot biztosított Bragának, de a vezetőedző azt mondta, nem biztos, hogy az első csapat keretében tudná használni a brazil labdarúgót. A menedzseriroda által emlegetett pert komolytalannak minősítette, majd hozzátette, semmilyen írás nem készült arról, hogy a brazil játékos költségeit ki viseli, vagy hogy milyen arányban osztják meg.