Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A francia futballisták játszották a főszerepet a Premier League 27. fordulójának szombati mérkőzésein, hiszen az ezen a napon esett 12 találatnak a felét gall focisták szerezték. Elsősorban az Arsenal légiósai villogtak, de végre megszerezte első liverpooli találatát Nicolas Anelka is, és ez a gól rendkívül fontos volt a Vörösök számára.

Fotó: EPA
Jogos Nicolas Anelka öröme: a francia csatár első liverpooli gólját szerezte

A támadó ezúttal "mindössze" egyszer vette be az ellenfél, jelen esetben az Aston Villa kapuját, ám most ez is elég volt a három pont megszerzéséhez. A gólhoz persze kellett a birminghamiak játékosának, a holland George Boatengnek a nagy hibája is, a középpályás ugyanis a saját tizenhatosa előtt eladta a labdát, és így Van Nistelrooynak nem volt nehéz dolga. A MU mestere, Alex Ferguson ezúttal Ryan Giggsnek és Paul Scholesnak adott pihenőt, már a keddi, Bajnokok Ligája-mérkőzésre gondolva. A találkozó különlegessége volt még, hogy az egykori nagy manchesteri kedvenc, Peter Schmeichel pályafutása során először látogatott az Old Traffordra vendégként.

A Manchester ezzel a győzelemmel maradt az élen, ráadásul tovább növelte az előnyét az eddig második Liverpoollal szemben, mivel a Vörösök csak egy döntetlenre voltak képesek a városi derbin az Everton ellen. A vendégek mindössze egy csatárral a soraikban kezdték a meccset, vagyis szándékuk nyilvánvaló volt: kihúzni döntetlenre a meccset.

A szünetben aztán az Everton mestere, Walter Smith úgy érezhette, hogy akár a győzelem is az övék lehet, ezért még egy csatárt a pályára küldött Tomasz Radzinski személyében, és a kanadai támadó beállítása jó húzásnak bizonyult, hiszen hét perccel később megszerezte a vezetést a Stolverkosoknak. A Liverpool eszeveszett rohamozásba kezdett, de akárcsak szerdán a Galatasaray ellen, mezőnyfölénye meddő volt, egészen a 72. percig, amikor is a Danny Murphytől kapott labdával Nicholas Anelka a kapu elé került, és nem hibázott. A csatár legutóbb 1999 májusában volt eredményes a Premier League-ben, akkor is egy nagy derbin, az Arsenal-Tottenham londoni rangadón.

Egykori csapata, az Arsenal ezúttal is egy városi riválissal mérte össze az erejét, és a Fulham ellen kiválóan futballozva gyűjtötte be a három pontot. A meccset akár a francia bajnokságban is rendezhették volna, hiszen mindkét kezdő csapatban négy gall játékos volt, a későbbiekben újabb három állt be, és a kispadokon is francia edzők ültek. Ugyan az első gólt még egy kameruni labdarúgó szerezte (bár Lauren találatát Henry és Wiltord akciója előzte meg), de ezt követően már csak francia focisták voltak eredményesek: az egyenlítés Steve Marlet nevéhez fűződött, az ismételt vezetést az Arsenal számára Patrick Vieira szerezte meg, majd a góllövőlista élén álló Thierry Henry szerezte meg 19., majd 20. gólját. Igaz, utóbbihoz nem sok köze volt: Lauren fejese a felső kapufáról ugyanis pont rá, majd onnan a gólvonal mögé pattant.

Francia találat született a West Ham-Middlesbrough meccsen is, itt Frédéric Kanouté gólja ért három pontot a Kalapácsosoknak, de még a gól nélkül zárult Southampton-Bolton találkozón is egy gall volt a főszereplő: a vendégek soraiban ugyanis ezen a meccsen mutatkozott be Youri Djorkaeff.

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei

Korábban:

Tapad az Arsenal a Manchesterre

Fórum:

Melyik a legerősebb bajnokság?

Mindent egy helyen az Eb-ről