Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa jelenlegi kiírásának egyik legnagyobb meglepetése a cseh Slovan Liberec kiváló szereplése. A gárdától senki sem várta, hogy bejut a legjobb 16 közé, ám könnyen lehet, hogy a nyolcaddöntőt is sikerrel veszi, legalábbis a Lyon elleni idegenbeli döntetlen erre utal. A csehek gólját Lyonban az a Stajner szerezte, aki a magyar válogatott ellen mutatkozott be a válogatottban a ciprusi tornán.

Stajner 1975. május 27-én látta meg a napvilágot Benesov városában, és első klubja a TJ Senohraby volt, amelyben már hét esztendősen megismerkedett a labdarúgás alapjaival.

A tehetséges ifjoncot 15 éves korában megszerezte a Slavia Praha, de a fővárosiaknál Stajner csak az ificsapatban szerepel. A felnőttek között az 1995-96-os idényben mutatkozhatott be, amikor is olyan focisták szerepeltek a csapatban, mint Smícer, Bejbl vagy Poborsky.

A Slavia ebben a szezonban bajnoki címet nyert, ráadásul az UEFA-kupában egészen az elődöntőig menetelt, és Stajner több találkozón is pályára lépett csereként a nemzetközi menetelés során. Magánéleti problémái miatt azonban a szezon végén nem hosszabbították meg szerződését, így a csatár a harmadik vonalban szereplő FK Lounovice játékosa lett.

Egy évvel később egy osztállyal feljebb lépett, és a második divízióban szereplő MUS Mostba szerződött, ahonnan 1999 nyarán vette meg a Slovan Liberec. Első libereci idényében többnyire csak csere volt, és mindössze egy gólt ért el, ezt követően azonban megtalálta góllövő cipőjét.

A legutóbbi idényben kilenc alkalommal volt eredményes, a jelenlegi szezonban pedig 12 góllal vezeti a góllövőlistát, az UEFA-kupában már háromszor vette be az ellenfelek kapuját, és teljesítményének hatására a válogatottban is bemutatkozhatott.

Ajánlat:

A Lyon nem bírt a Libereccel

Korábban:

A nap játékosa: Christian Panucci (AS Roma)