Vágólapra másolva!
Amióta Hidegkuti Nándor halála után az MTK a legendás centeréről nevezték el a Hungária körúti stadiont, megindultak a találgatások, vajon a többi klubnál kiknek a nevét viselhetik az arénák. Pontosabban néhány egyesületnél már nem is titok ez, hiszen Újpesten a hajdani kiválóság, Szusza Ferenc, míg a Vasasnál Illovszky Rudolf lehet a névadó.

Mivel azonban Szusza és Illovszky esetében is - szerencsére - élőkről van szó, a névadási ceremóniának egyetlen akadálya van, mégpedig az a jogszabály, miszerint élőről nem nevezhetnek el - többek között -létesítményt sem. Elképzelhető persze, hogy idővel változtatnak ezen a rendelkezésen, elvégre külföldön nincs ilyen megkötés, például Kaiserslauternben Fritz Walter, Berlinben Max Schmelling, Portóban Rosa Mota nevét viseli a stadion vagy a sportcsarnok, ám az Újpestnél és a Vasasnál is jelezték, szívesen várnak hosszú évtizedeket is a névváltoztatással.

De ha már a patinás fővárosi kluboknál tartunk, a Ferencvárosnál ugyan még nincs döntés ez ügyben, ám sokan tudni vélik, hogy az Üllői úti aréna idővel Albert Flórián nevét viselheti. A Népstadion pedig Puskás Ferencét, hiszen információnk szerint az MLSZ vezetői az évszázad leghíresebb magyar futballistájáról, a legendás Öcsiről kívánják elnevezni az ötvenes években épült patinás létesítményt.

Bánki József

Ajánlat:

Illovszkyról neveznék el a Vasas stadionját

Korábban: