Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Lehet, sokan őrültnek tartják, de az előbb visszavonuló, majd ezt a bejelentést cáfoló Roberto Baggio úgy véli, súlyos sérülése ellenére még felépülhet a május végén kezdődő, koreai-japán közös rendezésű labdarúgó-világbajnokságra.

Roberto Baggio, az olasz Brescia labdarúgója még hisz abban, hogy pályára léphet a labdarúgó-világbajnokságon, noha egyelőre menni sem tud. Baggio január 31-én, a Parma elleni olasz kupa-elődöntőn szenvedett súlyos térdsérülést. A 35 esztendős csatár tegnap kezdte meg a rehabilitációs kezeléseket.

"Hamarosan visszatérek a pályára, ez kétségtelen" - erősítette meg terveit a klasszis. "Belül még mindig titkon a világbajnokságról álmodom. Másfél éve ez éltet, ez az oka annak, hogy most is bízom a felépülésemben. Ez ad nekem erőt, plusz energiát és lelkesedést még a mostani sérülésem után is. Amíg ki nem hirdetik az olasz keretet, addig reménykedem - főleg a csodában. Mindent elkövetek, hogy a szezon vége előtt felépüljek, talán az utolsó meccsnapon pályára is léphetek. Tettem magamnak egy ígéretet és szeretném megtartani."

Az eredeti sorsolást figyelembe véve, Baggio május ötödikére tervezi a visszatérését, akkor az olasz bajnokság utolsó fordulójában a Brescia a Bolognát fogadja. Az eset kísértetiesen hasonlít az osztrák alpesi síelő, Hermann Maier esetére, aki motorbalesetét követően mindent elkövetett az olimpiai részvétel érdekében.

Neki nem sikerült...

Pincési László

Ajánlat:

Maier lehetetlen küldetése

Korábban:

Fórum:

Ki nyeri a foci VB-t?

Mindent egy helyen az Eb-ről