Vágólapra másolva!
Noha az angol válogatottban a hollandok ellen debütált focisták közül másnap szinte mindenki Darius Vasselt emlegette, a britek szövetségi kapitánya, Sven-Göran Erikkson elsősorban Wayne Bridge remek teljesítményének örülhetett. A játékos ugyanis a balhátvéd posztján bizonyított, márpedig ezen pozíció betöltése mindig is gondot okozott a háromoroszlánosoknál. Lehet, hogy Bridge lesz a végleges megoldás.

Bridge 1980. augusztus 5-én született Southamptonban, és természetesen a helyi klubban kezdte el pályafutását. Végigjárva a szamárlétrát, előbb inasszerződést kapott, majd 1998. január 7-én profi kontraktust írt alá a Szentekhez.

Első bajnoki mérkőzését az 1998-99-es bajnokság első fordulójában játszotta, amikor a hatodik percben cserélték be a Liverpool ellen, de olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy bennragadt a kezdő tizenegyben. Az idény folyamán összesen 16 alkalommal kezdett, további hat alkalommal pedig csereként vetették be.

A következő idényben az eredetileg középpályásként szereplő játékost a balhátvéd pozíciójában vetették be, és ezzel megtalálták az igazi helyét. Az Ipswich elleni FA-kupa meccsen még kissé bizonytalanul mozgott a védelemben, de ezt követően kitűnően helytállt, olyannyira, hogy az utánpótlás-válogatottba is meghívták. Az előző idényben az angol bajnokságban egyedül ő mondhatta el magáról, hogy egyetlen percet sem hagyott ki, minden meccset végigjátszott.

Teljesítménye ekkor már másoknak is feltűnt, volt edzője, Glenn Hoddle szerette volna őt elcsábítani a Tottenhamhez, de Bridge nemet mondott az ajánlatra. A jelenlegi bajnokságban eddig csak egy találkozóról hiányzott, és miután Sven-Göran Eriksson meghívta őt a nemzeti tizenegybe, a hollandok elleni mérkőzés első félidejében megmutathatta, mire képes. Rendkívül erőszakos futballista, sok labdát szerez, és szívesen tör előre a bal oldalon.

Korábban: