Vágólapra másolva!
Külön üzletággá lett Cipruson az edzőtáboroztatás. Jellemző a nagyüzemi alapozásra, hogy a héten 70 európai csapat készült egyszerre a szigeten. Nem véletlen, hogy évről évre visszatérnek ide az együttesek, hiszen minden feltétel - pihenés, szauna, edzőpartnerek, füves és műfüves pályák - adott a remek felkészüléshez. Jelenleg hét magyar együttes edzőtáborozik a "szerelem szigetén", a Fradi pedig idén már másodszor tért vissza Larnacába.

Mint azt a zöldek két frontembere - Szűcs Lajos és Gera Zoltán - elmondta, a ciprusi körülményeken igazán nem múlhat a magyar bajnokság nívója. "Hiányzik a család és az otthoni ízek is, ugyanakkor ideális körülmények között készülhetünk, de végül ezért jöttünk" - mondta Szűcs Lajos. "Az itteni edzőmeccsek eredményéből nem szabad komolyabb következtetéseket levonni, ráadásul Lipcsei és Penksa felépülése után még erősebbek leszünk."

A Fradi kapusa aztán Garami József szakmai igazgatóhoz fűződő viszonyáról beszét: "A mestert régóta ismerem, szigorú, ám következetes szakember, nála egy pillanatig sem lehet lazsálni." Arra pedig, hogy az utóbbi időben több jó képességű külföldi futballistát igazoltak a riválisok, Szűcs így reagált: "Mi csak magunkra koncentrálunk, s azt sem szabad elfelejteni, hogy nálunk is remek játékosok szerepelnek, elég csak a Dunaferrtől igazolt Penksát és Szilit említenem."

Mint kiderült a zöldek a kemény tréningek mellett azért arra is szakítottak időt, hogy körbenézzenek a szigeten, vasárnap például a fővárossal, Nicosiával ismerkedtek. Továbbá az elmúlt napokban először találkozhattak személyesen a tulajdonos a klub tulajdonosával, Várszegi Gáborral is. Az üzletember ugyanis meglátogatta a csapatot Larnacában, s elbeszélgetett néhány játékossal, valamint a szakmai stáb tagjaival is.

A zöld-fehér labdarúgók nem tagadták, jól esett nekik Várszegi látogatása. "Örültünk Várszegi Gábor megjelenésének, s egy kiadósat beszélgettünk a csapatról" - mondta Gera Zoltán. A riválisok igazolásairól a "Gerzson" becenévre hallgató futballista ekképp vélekedett: "Én örülök ennek, s remélhetően nem csak a nevük, hanem a produkciójuk is emeli majd a bajnokság színvonalát. Mi azonban nem másokra, hanem elsősorban magunkra figyelünk, mert tavasszal nagy terveink vannak."

Bánki József

Korábban:

Könyvajánlat:

Fórum: