Vágólapra másolva!
A Hertha múlt heti mérlege egy vereség és egy döntetlen. A Köln elleni 2-1-es vereség azt jelentette, hogy Dárdaiék nem jutottak a a német kupában a négy közé, a Freiburg elleni 1-1 pedig az Olimpiai-stadionban erősen a pontvesztés kategóriájába tartozik. Pedig Dieter Hoeness menedzser a bajnoki előtt fejmosást tartott a csapatnak. Dárdai Pállal, a Hertha és a magyar válogatott középpályásával az együttes körül kialakult helyzetről beszéltünk.

- Az egész úgy kezdődött, hogy kiestünk a német kupából. Szerintem balszerencsés körülmények közt, de ez a tényen nem változtat. A német lapok persze egyből elkezdtek cikkezni, hogy szétesünk, mert Röber nyártól elmegy, s az ígéretünket sem tudtuk tartani, hogy utolsó közös ténykedésünkkel megnyerjük a kupát - kezdte Dárdai.

- Egy balszerencsés meccs után Hoeness miért tartott fejmosást?
- Mert nem akarja, hogy morálisan szétessünk. A lapok is kikezdték a csapatot, Berlinben kritikusak az emberek, Hoeness azt mondta, emiatt nehogy összeomoljunk, mert az az egész klubot magával rántja.

- A játékosokkal külön is elbeszélgetett?
- A brazilokkal igen, Alvesnek a formájával elégedetlen, Marcelinho pedig ittasan vezetett.

- Erre dühös Hoeness?
- Inkább tárgyilagos. Elismerte, hogy a csatár formájával nincsen gond az ittas vezetése ellenére. Azért figyelmeztette, hogy a balhé azért árt a klubnak. Mert nehéz lesz kivédeni, ha az újságok majd azt írják, hogy a jogsijával a formája is ugrott.

- Ezek után duplán kudarc a bajnokin a Freiburg elleni 1-1.
- Igen, ráadásul egyszer jöttek át a félpályán, s abból is gól lett.

- Hullámvölgyben van a csapat?
- Azt azért nem mondanám, de az biztos, hogy a Cottbus és a Stuttgart ellen győzni kell. Csak akkor lesz pánik, ha nem szerezzük meg mind a hat pontot.

- A Hertha a hetedik, a nemzetközi szerepléshez pedig legalább az ötödik helyet kell elérni. Ez még mindig reális cél?
- Teljesen reális. Hozzáteszem, oda kell érnünk, mert a szponzorok pénztárcája ilyenkor jobban megnyílik, s az közvetve nekünk is jó. Berlinben nincs pánik.

Korábban:

Thury Gábor