Vágólapra másolva!
A román B-válogatott portugáliai siralmas szereplésének visszhangját átmenetileg elnyomta a portói Eb-sorsolás. A közvélemény általában azt tükrözi, hogy Iordanescu együttese közepes erősségű csoportba került. Talán a hatvanadik születésnapját ünneplő Eusebiónak köszönhető a leginkább, hogy Románia elkerülte a félelmetes ellenfeleket.

A dán kapitány, Morten Olsen szerint viszont nem kedvezett csapatának a sorsolás: "A szerencse ezúttal is elkerült bennünket" - mondta Olsen. "Nemcsak azért, mert Románia Európa erős csapatai közé tartozik, de Norvégia és Bosznia is borsot törhet az orrunk alá." Nils Johan Semb, a norvég kapitány véleménye az, hogy Dánia a legesélyesebb a csoportgyőzelemre, és Norvégia lesz a második. Jenei Imre, a román válogatott technikai igazgatója nem ujjong, de nincs is elkeseredve: "Sem túl erős, sem túl könnyű csoportba nem kerültünk" - véleményezte a sorsolást Jenei. "Három csapatnak, Romániának, Dániának és Norvégiának van esélye a csoportgyőzelemre, amelyek aránylag hasonló erőt képviselnek. 1990-ben elütöttük Dániát a továbbjutástól a vb-selejtezőn, reméljük így lesz ez most is az Eb-selejtezőn. Persze, sok függ a csapatok pillanatnyi formájától, és az egymás közti mérkőzések időpontjától is. Szerintem nem okozhat gondot román válogatott számára a továbbjutás csoportgyőztesként."

Gheorghe Popescu, a román válogatott csapatkapitányának az a véleménye, hogy Romániának "fekszik" az északi országok labdarúgása: "Az északiakat jellemzik a hosszú indítások és az erőfutball. Ennek könnyen meglelhetjük az ellenszerét, ha taktikai szempontból felül tudunk kerekedni." Popescu mellett a román légiósok túlnyomó része meg van győződve róla, hogy Románia csoportelsőként fog továbbjutni a 2004-es Európa-bajnokság döntőjébe.

Ajánlat:

Gellei reális esélyt lát a továbbjutásra

Balla István