Vágólapra másolva!
A nagy szurkolói nyomás miatt kénytelen volt sajtótájékoztatót tartani Rick Parry, a Liverpool igazgatója. Az angol labdarúgóklub vezetője ezen bejelentette, alaptalan minden pletyka Gerard Houllier korábbi visszatérését illetően. A szívműtéten átesett francia tréner (akit egy nem hivatalos szavazás az év edzőjének választott) legkorábban február elsején irányíthatja csapatát.

A Mersey-parti városban több pletyka is napvilágot látott, amely azt engedte sejteni, hogy az utóbbi hetek gyengébb szereplése miatt előbb visszatér a kispadra a tavaly októberben súlyos szívműtéten átesett sikeredző, Gerard Houllier. Rick Parry, a klub igazgatója cáfolta ezeket az értesüléseket: "Semmiben sem változtak meg a Gerard által öt hete kiadott közleményben foglaltak, így továbbra is február elejére várjuk vissza. Nem lesz addig változás, fontos, hogy ezt szurkolóink is megértsék. Napi kapcsolatban állunk vele, és amint meggyógyult, visszavárjuk az Anfield Roadra."

A jelenlegi megbízott szakvezető, Phil Thompson felháborítónak tartja a kialakult helyzetet, amelyben a közvélemény Gerard Houllier egészségi állapotát firtatja: "Szégyen és gyalázat. Egyszer azt találják ki, korábban jön vissza, másszor azt, nem is tart rá igényt a klub, aztán meg hogy csak szakmai igazgató lesz. A helyzet változatlan: Gerard mindig is január végét, február elejét jelölte meg legkorábbi visszatérési időpontnak. Csak tudnám, ki találta ki ezt a sok marhaságot!"

Az Európai Labdarúgó Szövetség közben újabb elismerésben részesítette Houlliert, aki a hivatalos UEFA-honlapon megtartott szavazás révén a tavalyi év legjobb edzője lett. Rajta kívül még egy liverpooli játékos, a finn Sami Hyypia került be az év csapatába, amely a következőképpen fest:

Santiago Canizares (Valencia) - Cosmin Contra (AC Milan), Bixente Lizarazu (Bayern München), Sami Hyypia (Liverpool), Patrik Andersson (Barcelona) - David Beckham (Manchester United), Patrick Vieira (Arsenal), Zinedine Zidane (Real Madrid), Kily González (Valencia) - Thierry Henry (Arsenal), David Trezeguet (Juventus). Edző: Gerard Houllier (Liverpool)

Érdekesség, hogy a több millió szavazat ellenére az esztendő aranylabdása, Michael Owen nem fért be a csapatba, sőt a voksok mindössze öt százalékával csupán a 70. lett a rangsorban.

Ajánlat:

Meglepetések a 2001-es év UEFA-csapatában

Korábban:

Houllier februárra tervezi a visszatérést

Pincési László