Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Meglepő kijelentést tett a Barcelona elnökhelyettese, Gabriel Masfurroll. Szerinte Luis Figo, a Real Madrid középpályása már nem kellene a katalán klubnak.

A portugál futballista 2000 júliusában a legdrágább játékosként igazolt a Barcelonától a Realhoz 41 millió fontért (16 milliárd forint). A fővárosiak megnyerték a bajnokságot, de nem tudták megvédeni európai elsőségüket. A Real jelenleg a második a spanyol ligában, öt ponttal többet gyűjtött, mint a Barca. Rivaldo nemrég azt nyilatkozta, a katalánok megérzik Figo hiányát, mi több, végzetes hiba volt őt eladni.

Masfurroll elismerte, a Barca Figóval jobb passzban volt: "Szeretném, ha nálunk játszana, de de egy pennyt sem áldoznék arra, hogy visszahozzam őt a Barcelonába. Az idők változnak, ő is idősebb lett, s nem tűnik nagyon motiváltnak" - mondta a Barca elnökhelyettese. Hozzátette: "Figo kevésbé hiányzik, mint a klubban korábban megfordult labdarúgók némelyike. Luis Suarez vagy Bernd Schustert szívesebben látnám a klub mezében."

Masfurrol tett még érdekes kijelentéseket: "Túl sokat figyelünk a Realra, pedig ez nem egészséges, nekünk csak a Barcelonával kellene törődnünk. A vezető felhívta a figyelmet, hogy Rexach edzőre nagy nyomás nehezedik, noha bizonyította már rátermettségét. A szurkolóktól több türelmet kért: "Rexach elképzelései lassan beérnek, türelemre és a hitünkre van szüksége. Ha újra a sikerekre akarunk pályázni, akkor el kell felejtenünk a vesztesekre jellemző mentalitást."

Thury Gábor

Korábban:

Válsághelyzet a Nou Campban

Mindent egy helyen az Eb-ről