Vágólapra másolva!
A horvát labdarúgás manapság a világ élmezőnyébe tartozik, hiszen a válogatott a legutóbbi világbajnokságon a harmadik helyet szerezte meg, és a jövő évi vébén is ott lesz. Nem kis dicsőség tehát megszerezni az év játékosa kitüntető címet Horvátországban, amelyet 2001-ben a Juventus futballistája, Igor Tudor kapott meg.

Fotó: Reuters
A fontos Juve-gólok szerzője lett az év horvát játékosa

Az 1996-97-es szezonban kilenc találkozón szerepelt, a következő idényben pedig már alapember volt, 23 mérkőzésen vetették be, és az utolsó fordulóban az Isztra Pula ellen első gólját is megszerezte. Akkor már az utánpótlás-válogatottnak is tagja volt, de a következő idényben nyújtott remek teljesítménye hatására (védő létére négyszer is eredményes tudott lenni) Miroslav Blazevic a nagyválogatottba is behívta, ahol az Ukrajna elleni világbajnoki pótselejtezőn mutatkozott be.

Ott volt az 1998-as világbajnokságon is, ahol három mérkőzésen is becserélték az utolsó percekben, így ő is bronzérmet szerzett. Mindez elég jó ajánlólevél volt a Juventusnak ahhoz, hogy leigazolja, így a mondiál után a torinóiak játékosa lett. Első olaszországi szezonjában viszonylag sokat játszott, 23 találkozón vetették be, és egy alkalommal gólt is szerzett, amit a legutóbbi idényben is megismételt annak ellenére, hogy kevesebb mérkőzésen szerepelt.

A legutóbbi pontvadászatban jóval eredményesebb volt, összesen hat gólt szerzett, ráadásul majd mindegyik találat rendkívül fontos volt: Lazio elleni egy pontot ért, az AC Milan ellen ő kezdte meg a gólgyártást, a Reggina ellen pedig a győzelmet jelentette találata. A jelenlegi pontvadászatban ennek ellenére sincsen biztos helye a gárdában, noha több poszton is bevethető: a védelemben és a középpályán is hasznosan futballozik.

Ajánlat:

Tudor az év játékosa Horvátországban

Korábban:

A nap játékosa: Robbie Fowler (Leeds United)