Vágólapra másolva!
Daniel Passarella 42 napig dolgozott edzőként a Parma labdarúgócsapatánál, s irányítása alatt egyetlen bajnokit sem tudott nyerni az olasz együttes. A rövid edzősködés ellenére anyagilag semmiképp sem járt rosszul a volt argentin szövetségi kapitány, ugyanis 2,5 millió dollárt (660 millió forint) kap végkielégítésként a Parmától.

Óránként hatvanötezer forintot keresett az együttesnél eltöltött másfél hónap alatt Passarella. Szerződését 42 nap elteltével a Parma vezetősége a csapat gyenge szereplése miatt felbontotta, s kompenzációként a kontraktusban foglaltak szerint 2,5 millió dollárt kell a klubnak az edző számára kifizetnie. Összesen tíz meccsen ült az olasz csapat kispadján az argentin szakember, ezalatt hat olasz bajnokin hat vereséget, az olasz kupában és az UEFA-kupában pedig két döntetlent és két győzelmet produkált a csapatával.

Passarella a pénz egy részét lehet, hogy azonnal át is utalhatja az Uruguayi Labdarúgó Szövetség számlájára, ugyanis az edző a vb-selejtezők vége előtt felállt az "uruk" nemzeti együttesének a kispadjáról.

Az argentin tréner utódja a Parmánál valószínűleg Arrigo Sacchi lesz.

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei

Korábban: