Vágólapra másolva!
Szeiler József, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető kft. ügyvezető igazgatója szerint a klubnak nincs szüksége harmincezer néző befogadására alkalmas stadionra, viszont már nagyon várja, hogy konkrét választ kapjon arra: mikor kezdődnek el az Üllői úton az átalakítási munkálatok.

"A magyar futball jelenlegi helyzetében úgy érzem, hogy nem kell harmincezres létesítményt építeni" - mondta Szeiler. - Az UEFA előírásai értelmében viszont 2002 őszétől már csak olyan pályákon lehet nemzetközi kupameccseket rendezni, melyek legalább tízezer fedett ülőhellyel rendelkeznek. Szeretnénk, ha legkésőbb nyárig nálunk is befejeződne a rekonstrukció, de egyelőre azt sem tudjuk, hogy mikor kezdődik el. Mi bőven beérnénk egy húszezres, fedett, később bővíthető lelátóval."

Szeiler úgy véli: a 2008-as Eb-pályázat nem befolyásolhatja a munkálatok menetét: "Óriási megtiszteltetés, hogy ránk is gondoltak a pályázat során, ez azonban nem lehet oka a késlekedésnek. Belgiumban úgy oldották meg ezt a kérdést, hogy a kontinensvetélkedő idejére mobillelátókkal növelték az Eb-stadionok befogadóképességét. Nekem eddig egy tízmilliárdos költségvetéssel készülő, harmincötezres létesítmény tervét mutatták meg, a rendelkezésünkre álló keret azonban körülbelül kétmilliárd forint. Szurkolóink naponta érdeklődnek, hogy mikor lesz nekünk is felújított stadionunk, de sajnos semmit sem tudok nekik válaszolni."

Korábban: