Vágólapra másolva!
Mohamed Bin Zajed Al Nahjan sejk, az arab Al Ain futballklub elnöke felvette a kapcsolatot Ilie Balaci-csal, a katari Al Sadd csapatának román edzőjével, és felkérte, hogy vegye át csapatának irányítását Anghel Iordanescu távozása után.

Az egykori craiovai válogatott labdarúgó és edző, Ilie Balaci - mint ahogy Iordanescu az Al Ainnal - 2002. májusáig áll szerződésben a katari együttessel. Az arab országokban viszont jól cseng Balaci neve, többek között az Al Aint is vezette, mégpedig az 1999-2000-es idényben, amikor kupát és bajnokságot nyert csapatával. Sőt, még az sem újdonság, hogy Iordanescutól vesz át egy arab csapatot, hiszen ugyanezt tették 2000-ben a szaúd-arábiai Al Hilal együttesével.

Mostani csapatával, az Al Sadd együttesével hétfőn megnyerte az arab országok között rendezett Bajnokok Ligáját (miután 3-1-re győztek az algériai Muludia Oran ellen a fináléban). Ilie Balaci-nak az arab államokban való edzősködése alatt ez volt a tizenkilencedik trófeája, amit megnyert valamelyik arab csapattal.

Ha valamilyen módon létrejönne a Iordanescu-Balaci csere, minden akadály elgördülne a "tábornok" előtt, hogy átvegye a román válogatott irányítását. Iordanescu kedden visszatért az Egyesült Arab Emírségekbe, hogy tovább "puhítsa" a sejket távozásának feltételeiről. Elutazása előtti este az egyik tévéinterjúban Iordanescu kijelentette: nagyon szeretné, ha Gheorghe Hagi mellette dolgozna a válogatottnál, bár nem hinné, hogy a leköszönt kapitány ezt elvállalná.

Balla István

Korábban: