Vágólapra másolva!
A spanyol Villarreal együttese elveszítette legnagyobb sztárját, az argentin Martín Palermót egy súlyos sérülés miatt, és így a gárdának mindenképpen egy csatárt kellett igazolnia. A klub némi meglepetésre nem Spanyolországban vagy Dél-Amerikában nézett körül az utánpótlás érdekében, hanem Németországban, és kölcsönvette a Borussia Dortmund mellőzött támadóját, Fredi Bobicot.

Fotó: Reuters
Bár tavaly házi gólkirály volt, nem tudott gyökeret ereszteni Dortmundban az egykori stuttgarti csodacsatár

Itt a másodosztályban futószalagon ontotta a gólokat (az 1993-94-es idényben 16 gólig jutott), éppen ezért a VfB visszahívta őt. Bobic nem akármilyen módon mutatkozott be a Bundesligában: első hét bajnokiján egyaránt gólt szerzett, és mindössze fél év után felhúzhatta magára a címeres mezt a magyarok elleni, budapesti válogatott mérkőzésen.

Az elkövetkező években meghatározó játékosa volt a Stuttgartnak, a Balakov-Élber-Bobic "mágikus háromszög" tagjaként rendkívül eredményesen futballozott, 1997-ben például 19 találattal gólkirályi címet szerzett.

Ugyanebben az évben német kupát nyert a csapattal, a következő esztendőben pedig egészen a KEK döntőjéig jutott a stuttgartiakkal. Ahogyan azonban a csapat egyre lejjebb süllyedt a tabellán, ő is egyre inkább máshová akart igazolni, és 1999 nyarán elfogadta a Borussia Dortmund ajánlatát. Ez azonban nem bizonyult a legjobb választásnak, hiszen igazából nem tudott beilleszkedni a gárdába, noha a legutóbbi idényben házi gólkirály volt 11 találattal. A mostani szezonban azonban csak elvétve kapott lehetőséget a csapat braziljai, illetve a cseh Koller mellett, és ezért szeretett volna távozni. Korábban a Kölnnel is kapcsolatba hozták, de végül a Villarreal szerezte meg, egyelőre csak kölcsönbe a szezon végéig.

Korábban: