Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság 15. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit követően ugyan még mindig a Deportivo Alavés áll az élen, de a Real Betis csak rosszabb gólarányának köszönhetően szorul a második helyre. Alaposan feljött az Athletic Bilbao is, amely hazai győzelmének köszönhetően immár negyedik, a Valencia és a Barca viszont jelentősen visszacsúszott: előbbi hetedik, utóbbi pedig nyolcadik

A Betisnek hat góllal kellett volna nyernie a Tenerife ellen annak érdekében, hogy az élre álljon, ami azért nem volt valószínű, arra azonban számítani ehetett, hogy a sevillaiak begyűjtik a három pontot, és felzárkóznak az Alavés mögé. A zöld-fehérek azonban a vártnál némileg nehezebben szerezték meg a győzelmet, noha a második félidő utolsó 25 percében emberelőnyben játszottak, sőt, az utolsó nyolc percben ellenfelüknél már csak kilencen voltak a pályán két kiállítás miatt. A hazai gárdának csak egyszer sikerült bevennie a Tenerife kapuját, az azonban szépségdíjas találat volt: a brazil Denílson ívelt át a bal oldalra, és a tizenhatoson belül érkező Joaquín kapásból, elemi erővel bombázott a léc alá. Az újonc együttes ezzel továbbra is tartja magát az élbolyban, amire a szezon előtt nem nagyon számítottak Sevillában.

Bilbaóban is maximum a vágyálmokban merült fel, hogy a csapat versenyben lehet a bajnoki címért, de a baszkok jelenleg csak egy ponttal vannak lemaradva a két éllovastól. Az Athletic a bajnokság első felében képtelen volt hazai pályán nyerni, legutóbbi két otthoni meccsét azonban hozni tudta. Ezúttal a csatár Ismael Urzáiz volt a főhős, aki együttese mindkét találatát magára vállalta, és ezzel nyolc góllal vezeti a góllövőlistát.

A Valencia ezzel szemben nem titkoltan azzal a céllal kezdte meg az idényt, hogy megszerzi az aranyérmet, és a szurkolók abban bíztak, hogy Hector Cúper távozásával végre vége szakad a csapat védekező taktikájának. Azonban nem így történt, az új mester, Rafa Benítez is a stabil védekezésből indul ki, aminek köszönhetően a gárda ugyan alig kap ki, de győzni sem nagyon szokott. Az együttes már kilenc alkalommal játszott döntetlent ebben az idényben, ezúttal a Mallorcával nem bírt hazai pályán, sőt, az egyenlítő találatot is csak tíz perccel a lefújás előtt szerezte meg.

Ajánlat:

Korábban: