Vágólapra másolva!
A Bologna gárdája nem szerepel rosszul az olasz bajnokságban, de az utóbbi időben elfogytak a csapat csatárai: Giuseppe Signori és Giacomo Cipriani is megsérült, és a gárdának szüksége volt egy gólerős támadóra. Az olasz labdarúgás szabályai értelmében az átigazolási időszak előtt csak olyan futballistát szerződtethettek, akinek jelenleg nincsen érvényes kontraktusa, és a választás végül Marco Negrire esett, aki egy orvosi vizsgálatot követően csatlakozott az egyesülethez.

reuters
Amennyiben Negri "skót" formáját hozza, retteghetnek a Serie A védői

Egy év után visszatért Udinébe, de még mindig csak kevés lehetőséget kapott, ezért 1991 nyarán elhagyta a klubot, és a Ternanába igazolt. Itt szerezte meg első gólját a profik között, amit további három követett.

Az 1992-93-as bajnokságot a Cosenzánál töltötte, ahol remekül ment neki a játék, 19 gólt rúgott, meg is vette őt a Bologna. Itt sem futballozott rosszul, hiszen nyolc találatig jutott, de egy év elteltével visszakerült, a Cosenzához, ahol megismételte korábbi teljesítményét.

1995 nyarán a Serie B-s Perugiát választotta, és itt lett igazán ismert játékos: előbb a másodosztályban 18 alkalommal volt eredményes, majd miután a gárda feljutott a legjobbak közé, első élvonalbeli idényében 15 gólra volt képes.

Némi meglepetést jelentett, hogy ezt követően a skót Rangers FC vette meg 3,75 millió fontért, de Negri itt sem okozott csalódást: első idényében elképesztő módon 29 meccsen 32 gólig jutott! Ezután azonban súlyos térdsérülést szenvedett, amelyből nagyon sokáig nem tudott felépülni. A következő két szezonban csak elvétve lépett pályára, és már a visszavonulásán gondolkozott, amikor csapattársa, a román Daniel Prodan egy román "csodadoktort", Ionut Vranceanut ajánlotta neki, és ő felgyógyította a csatárt.

A nyáron közös megegyezéssel felbontotta szerződését a Rangersszel, és így szabadon igazolhatóvá vált, de egészen idáig nem volt olyan klub, amely vállalta volna a kockázatot szerződtetésével. A Bolognának azonban nincsen veszítenivalója.

Korábban:

A nap játékosa: Richard Moráles (Uruguay)