Vágólapra másolva!
Darius Kampa (német, 1. FC Nürnberg): a hét végén a Bundesligában több váratlan eredmény is született, de a legnagyobb meglepetést talán a nürnbergiek okozták azzal, hogy gól nélküli döntetlent értek el a Bayern München ellen. A mérkőzés hőse a Nürnberg portása, Kampa volt, aki kiválóan védett, és teljesítményre azzal tette fel a koronát, hogy hárította Claudio Pizarro tizenegyesét.
Jean-Marc Chanelet (francia, Olympique Lyon): a lyoni együttesnek felemás hete volt, hiszen az UEFA-kupában beleszaladt egy méretes zakóba a belga FC Bruges ellen, a bajnokságban viszont simán megnyerte az Auxerre elleni rangadót. Ez utóbbi találkozón a csapat legjobbja a jobbhátvéd Chanelet volt, aki amellett, hogy rendre megakasztotta az ellenfél támadásait, góllal is kivette részét a diadalból. Walter Samuel (argentin, AS Roma): a Farkasok középhátvédje lassan kezdi megszerezni a világ legjobb védőjátékosa titulust Alessandro Nestától. Samuel ezúttal is kimagaslóan futballozott, többször egymaga állította meg a Bologna támadásait, ráadásul már a második percben megszerezte vezetést csapatának egy jól irányított fejessel. Ledley King (angol, Tottenham Hotspur): a Spurs szurkolói a nyáron leginkább a csapatkapitány Sol Campbell távozása miatt bánkódtak, de ma már eszükbe sem jut az angol válogatott középhátvédjét emlegetni, hiszen King személyében méltó utódra találtak. A saját nevelésű játékos ebben az idényben még egyetlen percet sem hagyott ki a Premier League-ben, és legutóbb a West Ham ellen is sallangmentes, ám rendkívül hatékony játékot mutatott. Marc Zellweger (svájci, 1. FC Köln): a Kecskések egymás után hat vereséget szenvedtek a Bundesligában, és maguk sem gondolták volna, hogy a hét végén éppen a St. Pauli otthonában szakad meg ez a negatív sorozat. Pedig így történt, és a győzelemben sorsdöntő szerepet játszott a frissen igazolt svájci védő, Zellweger, aki rögtön a bemutatkozó mérkőzésén gólt szerzett a Bundesligában, és védőfeladatát is remekül látta el.
Tiko (spanyol, Athletic Bilbao): érthetetlen, hogy a baszk gárda miért szerepel idegenben sokkal jobban ebben az idényben, mint hazai pályán, mindenesetre tény: a Bilbao ebben a szezonban már öt alkalommal diadalmaskodott saját pályáján kívül. A legutóbbi áldozat az FC Barcelona volt, és a katalánok ellen különösen az Athletic középpályássora villogott. Közülük is az egyik legjobb volt a fiatal Tiko, aki rengeteget futott, sok labdát szerzett, és azokat rendre jól játszotta meg. Fabio Liverani (olasz, Lazio): a római együttes pocsékul kezdte az idényt, de mára már felzárkózott az élmezőnyhöz, és a Juventus ellen rangadó megnyerésével pontszámban utolérte a torinóiakat. A formajavulás egyik letéteményese a szezon közben igazolt középpályás, Liverani volt, aki legutóbbi két meccsén egyaránt betalált, ráadásul a Zebrák ellen szerzett gól három pontot ért a Laziónak. Javi Casquero (spanyol, FC Sevilla): mindkét sevillai együttes újoncként szerepel a Primera Divisiónban, de a dolgok jelenlegi állása szerint nem lesznek kiesési problémáik. Az FC Sevilla a legutóbbi fordulóban például a Valladolid ellen rendezett gólfesztivált, amelyből a fiatal középpályás, Casquero két találattal vette ki a részét. A játékosnak ez már a negyedik gólja volt ebben az idényben, amely az első számára a Primera Divisiónban. Zé Roberto (brazil, Bayer Leverkusen): a gyógyszergyári együttes valósággal szárnyal a Bundesligában, hiszen még mindig nem szenvedett vereséget, és előnye már négy pont a második helyen álló Bayern Münchennel szemben. A legutóbbi fordulóban a HSV-t kalapálták el 4-1-re, és különösen a brazil bal oldali középpályás, Zé Roberto volt elemében, aki szokása szerint az előkészítésben jeleskedett: három gól előtt is ő passzolt csapattársához.
Oliver Neuville (német, Bayer Leverkusen): Zé Roberto beadásaira ezúttal rendre Oliver Neuville érkezett a legpontosabban. A német válogatott csatára eddig nem ontotta gólokat ebben az idényben, ám most átvette ezt a feladatot társától, Ulf Kirstentől, és mesterhármast hintett a hamburgiaknak, megduplázva az ebben a bajnokságban elért találatainak számát. Luque (spanyol, RCD Mallorca): a listavezető RC Deportivo ismét beleszaladt egy vereségbe a Primera Divisiónba, és a fő ítéletvégrehajtó ezúttal Luque volt, aki húsz perc alatt két gólt rámolt be Molina kapujába. A fiatal támadót nagy tehetségnek tartják Spanyolország-szerte, nem csoda, hogy a nyáron a Barcelona és a Real Madrid is bejelentkezett érte, és a jól értesültek már egy előszerződésről is tudnak, amely szerint a csatár hamarosan a katalánok játékosa lesz.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (november 12-18.)