Vágólapra másolva!
A katalán gárda nem kis fegyvertényt hajtott végre a Bajnokok Ligájában azzal, hogy idegenben is le tudta győzni a Liverpool FC gárdáját. A Barca szempontjából talán legfontosabb találatot, amely a második félidőben a vezetést jelentette a vendégeknek, a nyáron szerződtetett brazil Fábio Rochemback szerezte, akinek ez volt az első gólja tétmérkőzésen a Barcelona mezében.

Rochemback 1981. december 10-én látta meg a napvilágot a Juruá folyó partján található Soledade nevű városkában. Neve nem véletlenül hangzik kissé furcsán a brazil fül számára, hiszen Rochemback német felmenőkkel rendelkezik. Első egyesülete a Passo Fundo nevű csapat volt, és amikor ott futballozott, akkor naponta 76 kilométert kellett megtennie lakóhelyéről.

Három évvel ezelőtt aztán apja és nagybátyja segítségével (akik mindketten profi futballisták voltak) próbajátékra került a Soledadétól igen messze fekvő Porto Alegrében található Internacionalhoz, ahol úgy gondolták, hogy érdemes megszerezni az ifjú tehetséget. Rochemback így tehát ode költözött, és végigjárva a szamárlétrát tavaly került fel az Internacional első csapatához. Játékát az Internacional két legendás futballistájához, Falcaóhoz és Dungához hasonlították, és a legutóbbi országos bajnokságban fiatal kora ellenére már a csapat sztárjának számított.

Ott volt a korosztályos brazil válogatottban a 2001-es U20-as Copa Américán, nyáron pedig már a nagyválogatottban is bemutatkozhatott a Konföderációs-kupán. Több európai együttes is szerette volna megszerezni a nyáron, ám a versenyfutást a Bayern München, az AC Parma és az Internazionale előtt az FC Barcelona nyerte meg.

Korábban: