Vágólapra másolva!

Otto Baric távozhat az osztrák válogatott éléről

A pénteki osztrák lapok változatlanul bő terjedelemben foglalkoznak a szerdai isztambuli Törökország-Ausztria labdarúgó vb-pótselejtezővel, s mindenekelőtt bírálják a csapatot, de Otto Baric szövetségi kapitány további sorsáról is találgatásokba bocsátkoznak.

A Kurier "A túl törékeny kártyavár összeomlása" című cikkében Baric mérkőzés utáni nyilatkozatait idézi, s hosszan sorolja a szurkolók interneten küldött megjegyzéseit. Ezeknek alaphangja: nem is akart győzni a csapat, nehogy kitegye magát további blamázsnak, s a vereség elviselhető, ha az Baric távozását jelenti.

A Der Standard "Keresünk: reformokat, eredményeket, megvalósítókat" címmel megállapítja: az isztambuli 0-5-tel véget ért a törökök elleni visszavágó, Baric szerződése, a hazai klubok katasztrofális ősze és az az önámítás, hogy az osztrákok a sportágban a jobbak közé tartoznak.

Miután Baric szerződése szerdán lejárt, s jövő héten tárgyal majd Beppo Mauhart szövetségi elnökkel, a lap azt javasolja: kapjon tanácsadói szerződést a szövetségnél, s asszisztense, Didi Constantini - akit Baric is javasol utódjának - legyen a kapitány, mert már több edzői feladatot is tisztességgel teljesített. No, meg azért is, mert Ivica Osim "nem eladó", Hans Krankl csak saját lobbija szerint alkalmas a feladatra, rajtuk kívül pedig nincs más jelölt.

A Die Presse második(!) oldalas napi vezető kommentárját szenteli az osztrák labdarúgás kérdéseinek, s úgy látja, hogy nyilván szerepe van a sportág gyengeségében a mentalitásnak, a kényelemszeretetnek és a jólétnek. "A baj Ausztriában ott van, hogy sígimnázium van, focigimi nincs, a sportvezetők, bár tisztában vannak a hiányosságokkal, jól érzik magukat tisztségeikben" - írta a lap.

Korábban: