Vágólapra másolva!
Nemcsak az Egyesült Államokban és Magyarországon, de Svédországban is akadnak téves, egyesek által viccnek szánt riasztások az Amerikában kitört lépfene-megbetegedések kapcsán. A skandináv országban most hozták nyilvánosságra, hogy egy csütörtöki UEFA-kupa-mérkőzést megelőzően egy angliai hotelben is próbálkoztak a tréfás kedvűek.

A két mókamester a svéd Helsingborgs két játékosa volt, akik az Ipswich Town elleni UEFA-kupa-mérkőzés előtt úgy döntöttek, megtréfálják a klub sportigazgatóját. Egy borítékba fehér port töltöttek, és becsúsztatták azt Thomas Stenberg szállodai szobájának ajtaja alatt. A megrémült sportvezető természetesen értesítette a rendőrséget és a rohammentősöket, ám kiderült, a por csupán egy energiaital adalékanyaga és nem anthrax. "Ahol sportemberek vannak, ott akadnak jó tréfák is. Ez nem az volt" - mondta Stenberg. "Az anthrax nem vicc!"

"A vétkesek megbánták tettüket" - mondta a klub szóvivője, megerősítve, a két (egyébként meg nem nevezett) labdarúgó szóbeli figyelmeztetést kapott. Viszonylag könnyen megúszták, hiszen a brit hatóságok éppen most fontolgatják a törvénymódosítást, amely alapján a terrorizmussal való tréfálkozókat hétéves szabadságvesztéssel sújthatják. A Helsingborgsot egyébként nagyon nem zavarta meg az éjszakai közjáték, hiszen az Ipswich ellen gólnélküli döntetlenre végeztek.

Pincési László

Korábban:

Pánikkeltő borítékok - lépfene Amerikában, Európában