Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Mostanában több orgánumban is napvilágot látott, hogy inog a kispad Csank János, a Ferencváros trénere alatt. Csak a pontosság kedvéért: inog az már régóta, de a téli szünet előtt több mint valószínű, nem lesz váltás. Csank szerződésében ugyanis szerepel egy kitétel, miszerint amennyiben a csapat nem áll az első három hely valamelyikén a bajnokságban, a kontraktus felülvizsgálandó.

Magyarán, Csank kirúgásakor kevesebbet kellene fizetnie a ferencvárosi vezetőknek abban az esetben, ha a Fradi leszorulna a dobogóról. Egyelőre azonban szó sincs a szakvezető menesztéséről, akinek minősítésekor gyorsan el szoktak feledkezni arról az apróságról, hogy néhány hónapja bajnoki címig vezette a Fradit, s ismeretlenek is agyoncsókolgatták a szakvezetőt.

A közismerten korrekt és őszinte tréner nem foglalkozik az esetleges edzőcserével, mint ahogy tavaly ilyenkor, amikor is még rosszabb széria kellős közepén állt a csapata, szintén csak a munkára összpontosított. Persze a vereségek az egyébként nyugodt edző legendás kiegyensúlyozottságát is kikezdték, talán ezért is "ment neki" közvetlenül a lefújást követően a zalagerszegi öltözőben Pintének, aki hetek, sőt, hónapok óta gyenge teljesítményt nyújt. Csank megbüntette a szlovákiai fedezetet, mivel a légiósoktól nagyságrendekkel jobb produkciót vár el.

A bajuszos edző helyzete azért kezd "meleggé" válni, hiszen újabb vereségek esetén nem kizárt, már csak a közvélemény miatt is, hogy a Fradi-vezetők lépnek edzőkérdésben. Ami pedig az esetleges utódot illeti, ahogy a nyáron, ismét felmerült a jelenleg Kuvaitban dolgozó Tornyi Barnabás neve, ám Várszegi Gábor hosszú távon mindenképpen gondolkodik Nyilasi Tiborban is.

Nem véletlen, hogy "Nyíl" ez idő tájt már lekerült a napirendről mint leendő szövetségi kapitány, ennek a tisztségnek az elnyerésére jelenleg Gellei Imrének van a legnagyobb esélye. Ebben az ügyben az MLSZ elnöksége két héten belül dönt majd, a Fradinál pedig ezen a héten Furulyás János-Várszegi Gábor "csúcstalálkozóra" kerül sor. A ferencvárosi labdarúgó kft.-ben 80 százalékos tulajdonrészt szerzett Várszegi, aki saját cégein keresztül az MTK-t is birtokolja, nyilván az edzőkérdésről is elbeszélget Furulyás úrral, az FTC elnökével, ám bármilyen fura, ebben egyelőre Szeiler József, a Fradi ügyvezetője dönthet. Persze a végső szót mégiscsak Várszegi mondja ki, efelől senkinek sem lehet kétsége.

Bánki József

Mindent egy helyen az Eb-ről