Vágólapra másolva!
Komoly pénzbüntetésre és hosszabb eltiltásra számíthat Lothar Matthäus, az  osztrák élvonalbeli Rapid Wien labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az  egykori 150-szeres német válogatott játékos az SV Salzburg - Sáfár Szabolcs és Korsós Attila klubja - elleni bajnokin "néger disznónak"  nevezte a hondurasi Maynor Suazót.

- Elvesztettem a fejem, de más is így reagált volna a helyemben - magyarázkodott Mätthaus. - Suazo hátulról, páros lábbal szállt bele a futballistámba, és ez már a nyolcadik ilyen szabálytalansága volt. Nem bírtam magammal, berohantam a pályára, és azt üvöltöttem neki, hogy másszon vissza a fára, és kerülje el a stadionokat. A mezőny leggyengébb tagja a bíró volt, aki persze azonnal felzavart engem a lelátóra.

A játékvezető Suazót és a törlesztő Taumentet is kiállította. A két együttes feszült hangulatú találkozóját a házigazda Rapid nyerte 1-0-ra, a salzburgiak magyar játékosai nem léptek pályára.

A második félidő elején a vendégszurkolók petárdát és rakétát lőttek át az egyik szektorba, ahol főleg idősek és gyerekek tartózkodtak. Egy gyermeket könnyebb sérülésekkel kórházba kellett szállítani. A hazai drukkerek bosszúból bedobtak egy bicskát a pályára, és eltalálták vele a salzburgiak kapusát. Ezután a játéktéren is elszabadultak az indulatok. A bíró összesen nyolc sárga és két piros lapot osztott ki. A salzburgiak bejelentették, hogy megóvják a mérkőzést, mert szerintük le kellett volna fújni a meccset, amikor a bicskás eset történt.

Korábban:

Mätthaus a Rapid Wien vezetőedzője