Vágólapra másolva!
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) illetékes testülete nyolc hónappal csökkentette a hamis útlevele miatt eltiltott Alvaro Recoba büntetését. Így az Internazionale uruguayi labdarúgója október 31-től ismét játszhat.

A bajnokság programja alapján Recoba november 4-én a Lecce elleni hazai mérkőzésen léphet először pályára.

Az eredetileg 2002. június 30-ig szóló eltiltás eddig is csak az olaszországi találkozókat érintette, a válogatottban szerepelhetett a vétkes futballista. A hátralévő büntetés elengedésének "ára" az, hogy részt vesz az olasz szövetség rasszizmus- és erőszakellenes kampányában.

Gabriele Orialinak, a milánói klub technikai igazgatójának egy évre szóló eltiltását szintén megváltoztatták. Az 1982-ben világbajnok olasz válogatott tagja január 1-jétől végezheti ismét munkáját.

Recoba 1997-ben még a dél-amerikai ország állampolgáraként igazolt a Serie A-ba. A keretben azonban túl sok nem EU-tagállamból származó játékos szerepelt, így a támadó 1999 elején a Veneziához került kölcsönbe. Rövidesen honosították, s még abban az évben - mint utóbb kiderült: hamis papírokkal - visszatért Milánóba, ezért kapta büntetését.

Korábban:

Uruguay elbukhat