Vágólapra másolva!
Akárcsak Magyarországon, a spanyoloknál is hétközi kupafordulót rendeztek, és a Copa del Rey első fordulójában máris hat élvonalbeli együttesnek kellett búcsúznia. Kiesett például a listavezető Real Betis és a címvédő Real Zaragoza, de a Real Sociedad, az RCD Espanyol, az FC Sevilla és CD Tenerife sem folytathatja a küzdelmeket. Izgulnia kell a Valenciának is, hiszen a gárda az utolsó percekben négy, EU-n kívüli futballistát küldött a pályára, ami miatt valószínűleg megóvják a találkozót.

A legutóbbi két Bajnokok Ligája sorozat döntősének ellenfele a Novelda nevű harmadosztályú együttes volt, és az élvonalbeli csapat szurkolói azt gondolhatták, hogy ha nehezen is, de kivívták a továbbjutást Rufete 46. percben szerzett találatával. Könnyen lehet azonban, hogy a tréner, Rafa Benítez egy teljesen felesleges cserével kiejtette a gárdát, mivel a 91. percben pályára küldte a román Serbant, aki már a negyedik EU-n kívüli futballista volt a pályán. A jugoszláv Djukics a kezdő tizenegy tagja volt, és Benítez a második játékrészben szép sorban az argentin Aimart éa Ayalát is becserélte. A szakvezető később elismerte, hogy hibázott, mivel azt gondolta, hogy Ayala már EU-játékosnak számít, de mint kiderült, ez nem így van.

A címvédő Real Zaragoza az egykor szebb napokat látott CD Logroneshez utazott, és a 120 percen keresztül képtelen volt gólt szerezni, igaz, ez a hazaiaknak sem sikerült. A büntetőrúgások során aztán mindössze egy futballista hibázott, de mivel ez a Zaragoza csapatkapitánya, Cuartero volt, így az élvonalbeli együttes korai búcsúra kényszerült.

Ugyanez igaz a bajnokságban menetelő Betisre, amely a Ceutától kapott ki 4-1-re a hosszabbításban, a másik sevillai gárdára, az FC Sevillára, amely a Ciudad Murcíától szenvedett vereséget, a Tenerifére, amelyet a harmadosztályú Lanzarote kalapálta el 5-1-re, és az Espanyolra, amely a Lleidától szenvedett 1-0-s vereséget az utolsó percben kapott góllal.

A Real Madrid, amely egy évvel korábban nagy meglepetésre a harmadosztályú Toledo ellen búcsúzott, most nem könnyelműsködte el a dolgot, és bár tartalékosan lépett pályára (igaz, Zidane és McManaman ott volt a kezdő tizenegyben), Guti mesterhármasával simán diadalmaskodott az UD Pájara Playas de Jandía nevű alakulat ellen.

A Bajnokok Ligájában tegnap pályára lépett két együttes, az FC Barcelona és az RC Deportivo november 7-én játssza le mérkőzését.

Korábban:

Új hullám a Realban